Vilddjuren

EBBA ”SIRI”

Kallas även: Siran 20150315_164351

Född: 30 April 2007

Ras: En korsning mellan Wachtel och Karelsk björnhund

Färg: Svart med vita tecken

Vikt: 20kg

Vi tog över Siri sommaren -09 då hon var två år. Hennes förra ägare kunde inte längre ha kvar henne. Då vi redan har en hund vid namn Ebba, döptes hon om till Siri. Hon var till en början sparsam med tillgivenhet, enbart hälsade och sen gick iväg. Några månader senare tinade hon upp och är nu lika kelsjuk och tillgiven som de andra två. Det är otroligt mycket jakt i henne att en vanlig promenad blir en jobbig stund. Efter ändrade förhållanden bland jaktmarker är nu Siri en eftersökshund istället. Siri var väldigt ouppfostrad när hon kom, men hon har blivit mycket bättre och gör ständigt framsteg. Även hon har upptäckt tjusningen med mathusse och hon är den som lätt hänger med under springrundorna. Inte ens milen gör henne trött.

FLÅSJÖJÄNTANS MINNA

Kallas även: Minna, Fjant, Fröken Fluff 20170322_115826

Född: 31 mars 2012

Ras: Karelsk Björnhund

Mamma: Pelurin Pirra

Pappa: Fullskogens Karhu

Färg: Svart & vit

Vikt: 24kg

Minna är den första renrasiga hund hos oss. För att skaffa henne så fick vi åka runt 76 mil enkelresa till Jämtland och föra henne hem till Örebro. Är en gosig fluffboll, men som ofta finner soffan eller ens knä för varmt efter en stund. Perfekt springpartner när man är ute. Älskar att komma ut men kan bli lite väl dragig i kopplet. Men, jakthund är hon ju så det är väntat..? Har efter 4år äntligen förstått vad hon ska göra i skogen så nu kan det bara gå uppåt för henne!

TOLVSJÖS CLEO

Kallas även: Plutt 20170429_102348

Född: 31 mars 2016

Ras: Jämthund

Mamma: Puironkorven Pamela

Pappa: Lööpärin Aku

Färg: Grå

Vikt: Växande

Nytillskottet Cleo från Småland. Ett riktigt energiknippe som har världens lenaste och gosigaste päls. Ställer fortfarande till med en hel del bekymmer, men hon är ju en valp trots allt. Älskar att busa även om inte dom andra fyrbenta är med på det alla gånger. Har en förkärlek till att trycka huvudet mot ens hals när hon vill gosa så man blir halvt kvävd. Blivande jakthund, såklart, med förhoppning att det inte dröjer lika lång tid som för Minna.

NYTOMTAS ALASKA

Kallas även: Lillskit, Laskis 3CD9C773-30F9-4975-882B-23E074ED8772

Född: 10 april 2018

Ras: Blandning mellan Wachtel/Karelare/Jämthund

Färg: Svart med vita tecken

Vikt: Växande

Makens senaste tillskott i skaran av jakthundar. Liten galen, vild valp som är en otroligt glad liten skit. Hon är en värmlänning, så resan att hämta henne var inte överdrivet lång. Med Nimbus i huset så är det full fart, dom två ställer till med en hel del hyss. Verkar vara lättlärd men samtidigt så kan hon ignorera en fullt ut eller skälla ut en om hon inte håller med om vad man säger.

 

REQUIESCANT IN PACE
(R.I.P)

RESTAS PEGGY ”PEGGY”

Kallas även: Pegg, Peggan, Tjockis, Tanten, Gamla Dam

Levde: 1 april 2005 – 4 april 2017 Peggy 1

Ras: En korsning mellan Wachtel och Gråhund

Färg: Svart med vita tecken

Vikt: 24kg

Min bästa vän. Hon fattas mig.

Älskade att gå ut på promenader, att åka bil, att sova i soffan. När hon var pigg älskade hon att leka med bollar eller pinnar. Hon hade en förkärlek att ligga som ett hinder på golvet i köket när jag lagade mat. Min goa cirkushund som lärde sig tricks, som var lydig och som kunde gå utan koppel. Livet är inte detsamma utan henne.

RESTAS EBBA ”EBBA”

Kallas även: Bebban, Stumpan

Levde: 2003 – 2014

Ras: En korsning mellan Wachtel och Vorsteh

Färg: Brun med vita tecken

Vikt: 21kg

Älskade att komma ut och jaga. Var det inte säsong ”jagade” hon gärna bort cyklister/fotgängare som passerade tomten. Sista tiden levde hon som pensionär och njöt av livet hemma hos mina föräldrar (mathusse, wohoo!) Efter en nedåtgående hälsospiral så beslutades det att hon fick vandra vidare. Hon är saknad.

LUCIFER

Kallas även: Lusen, Lus

Levde: 1998-2011

Ras: Bondkatt

Färg: Svart

Vikt: ca 4kg

Lucifer införskaffades inte så långt efter att vi flyttat till Mellösa. Vår granne ägde hans mamma och hon tydde sig till oss av någon anledning. Efter att ha kommit till oss med en kull kattungar slutade det med att lilla svarta ungen som var kvar efter 8veckor, blev vår. Varför just namnet Lucifer kommer jag inte ihåg, men nog är det passande till hans färg. Vid en hög ålder (och de flesta ungar utflyttade) blev han mer än väl bortskämd av mamma och pappa med räkor varje dag. Men det var han värd. Nu är han borta, efter upptäckten att han led av benskörhet (tror jag det var) i knäleder. Något han tydligen haft en tid. Så med hans livskvalité i åtanke så fick han vandra vidare till katthimlen. Han kommer vara saknad.

2 kommentarer till Vilddjuren

  1. Sandra beidegårdh skriver:

    Hej hej! Jag blev bara lite nyfiken på om ni vet vart wachteln/karelsk björnhunden är född? Har nämligen en själv som är född 07. Valparna gick landet runt och uppfödaren har vi inget hört ifrån. Mvh Sandra

  2. Jenny skriver:

    Hejsan! Efter att ha tänkt länge och noga kan jag inte minnas mig att vi fick några papper på vare sig uppfödare eller födelseort när vi tog över henne. Vilken uppfödare var det? Går det inte att spåra valparna därifrån, de borde ju ha koll på vart deras valpar tagit vägen ^^ Mvh Jenny

Kommentarer inaktiverade.