Rädd eller obrydd?

Ingen har kunnat undvika Corona viruset. Det står om det överallt. I tidningar, på nätet, på tv. Folk verkar livrädda och hamstrar torrvaror och av någon anledning toapapper. Men ändå så är det en hel del folk som åker iväg och åker skidor och festar? Så är det då en åldersgrupp som är rädd och en annan som är obrydd? Nu tänker jag inte på åldersgruppen 70+ som dom rädda, för dom tycks vara mer utsatta för viruset och dödligheten är hög. Men vem är det som hamstrar? 30+? 40+? eller kanske 50+? Och dom festande, är det dom unga 20+? eller är det 30+? Vem vet. Galenskaper är det vilket som. Det behövs inte hamstra, men man behöver för den delen inte skita i allt och festa runt som om det inte var ett virus som cirkulerar och sprids fort. Sunt förnuft? Vet folk vad det är? Jag för egen del är inte rädd, men jag går inte runt och slickar på handtag bara för att lika lite som jag gömmer under 20 balar toapapper, 40l tvål och 30kg pasta. Jag lever som vanligt, jobbar på men tänker på hygienen och att använda handskar, tvätta händer eller sprita om jag inte kan tvätta. Än så länge har jag klarat mig, och det trots att jag arbetar på tåg, där man aldrig vet vem som har åkt eller hur många som varit sjuka. Skulle vi bli sjuka då får man ta det därifrån. Förhoppningsvis finns det ändå folk att vända sig till som kan hjälpa till med att handla matvaror åt en. Utöver det skulle vi inte behöva hålla oss direkt isolerade inomhus heller. Här på landet möter man få människor så vi kan ju vara ute ändå. 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.