ER1 är här

På jobbet har vi fått dom nya tågen, ER1. Bättre sent än aldrig då dom skulle kommit i december. Jag är tudelad över hur jag känner för dom. Det är kul med nytt tåg. Ett fräscht tåg istället för dom slitna loktågen. Men dom är…. inte designade ut städsynpunkt. Det är fint och fräscht för resenärer. Men för oss som ska hålla det rent är det lite mer av katastrof  Det är mycket vitt, glasytor, rostfritt stål och heltäckningsmatta i HELA tåget. Så länge som alls orter sköter sig så kan det gå att hållas fint, men av erfarenhet så vet jag att det inte kommer hålla. Only time will tell innan det går utför. Behöver jag ens nämna heltäckningsmatta och spill? Kaffe, dryck, mat? Gaah! 

På det hela är tåget dessutom trångt! Gången i vagnen är smal, så smal. Jag är inte bred men till och med jag slår i armstöden. Hur dom hade tänkt sig där förstår jag inte  Ska inte större människor kunna gå i dom? Ska gravida tvingas stanna i vestibulen? Toaletterna är trånga dom också. Är man lite större får man backa in.

Nåväl, jag städar dom efter bästa förmåga på den tid jag har. Än så länge är dom rena så det går bra. Däremot är jag i slutet av veckan trött på att dammsuga  

Det här inlägget postades i Allmänt, Mobilinlägg. Bokmärk permalänken.