Tadaa!

Status: Lite träningsvärk i efter träningspasset igår, men det är absolut inte som de första passen jag hade. Kroppen har möjligen vant sig mer nu. I natt sov jag dessutom bättre. Efter två nätter med dålig och för lite sömn gick jag och la mig tidigt igår och fick till 8,5 timmes sömn 

Allmänt: Det var V75 i helgen och jag och maken drog dit. Barnen stannade hellre hemma och det fick dom göra. Dom kunde ringa om det var något och mat lagade jag på förmiddagen så dom hade att äta. Så lite egentid med maken min  Tyvärr gick det inte så bra på travet. En dålig speldag. Men det var trevligt att få umgås lite på tu man hand. 
Åkte iväg med bilen idag för att verkstaden skulle få kolla på den efter grävlingskrocken. Nu väntar vi på att höra från dom vad det kommer kosta och vad försäkringsbolaget säger om saken. En tid är bokad till den 27:e vilket fall.
Och oplanerat ledig i natt från jobbet. Med extra tåg skulle jag missa ridningen, och med sotaren på besök tidigt imorse, så chefen frågade om jag ville vara ledig. Så ja  en extra ledig dag bara så där. 

Träning: Slutet närmar sig för min crossfit intro månad. Snart ska jag vara redo för att vara på med grupp pass. Det är lite skrämmande. Man känner sig liten och klen jämfört med andra som tränar där. Klart att det är lite skrämmande. Tänk om jag inte klarar av ett pass? Hur ledsen och dålig kommer jag inte känna mig då?  Min coach/pt säger att jag kommer klara av det utan problem men det är ändå en gnagande typ… oro i bakhuvudet att jag kommer suga och vara värdelös. Blä på mig. 

Nimbus: Lite försenat, men idag fick han sin 1års spruta. December och januari var inga bra månader att göra det på. En massa annat, jobb och framförallt pengar har varit i vägen. Sen glömdes det bort och hit och dit. Men idag, denna oväntade lediga tisdag så åkte jag iväg med honom. Bättre sent än aldrig. Han var som vanligt ivrig att vilja hälsa på alla och tyckte jag var supertråkig som inte tyckte han skulle göra det. En nervös (eller upphetsat?) bajsning tog plats  Inte bästa platsen för det men det var bara att ta reda på och försöka se glad ut. Efter den skitiga (hah!) uppvisningen tog jag upp honom i famnen och satte mig på en plats som blev ledig. Det gick bra, tills en farbror kom och satte sig med sin katt. Och hej och hå vad livat det blev då. Nimbus pratade så det stod härliga till och många i väntrummet drog på smilbanden åt honom. Det tog några minuter men tillslut tystnade han och insåg att den där katten fick han minsann inte träffa trots att buren bara var 30cm ifrån honom. Själva sprutan gick fort och smidigt. Inte ett ljud från honom. 

Ridning: Avslutade sista gången på Laban med en dressyrlektion som var en evighetsbana. Vi började med en stor högervolt (1), snett igenom till en liten vänstervolt (2). Sen skänkelvikning (3)ut till spåret, följa kortsidan och in på en skänkelvikning (4) till en liten vänstervolt (5) och ut på en slalom (6) och sen tillbaka till stora volten. Och så rullade vi i trav. Laban skötte sig fint om man bortser från att han surar till så fort en annan häst kommer i närheten och då tappar han helt fokus på det vi gör och all form eller ställning går åt pipsvängen. Men han gick fint på volterna, skänkelvikningarna går lättare när han flyttas åt höger och dom blev bättre ju längre lektionen pågick. Efter flertalet varv så tog vi galopp längs fyrkantspåret ett par varv innan vi återgick till banan fast i vänster varv Så hela banan togs baklänges, men det var samma sak ändå. Högervolt blev vänstervolt, vänstervolt blev högervolt. Ni fattar. Det sista vi gjorde var att trava slalom (6), in på volt (5), ut till spåret i skänkelvikning (4). På kortsidan fattade vi galopp och tog lilla volten (2) och sen stora volten (1), bröt av till trav och in på slalom igen. 

Huset: Tadaaa! Utbyggt och med ny grusgång och parkering 

Det här inlägget postades i - Min träning, - Nimbus, Allmänt, Foto&Film, Ridning, Träning. Bokmärk permalänken.