Börjar bli bättre

Status: En smått psykiskt jobbig vecka. En stress att hinna färdigt i huset och städa undan inför att mäklaren skulle komma och värdera huset. Allt skräp och stök runt omkring är jobbigt. Det känns som om det aldrig tar slut. Att det aldrig blir klart. Men nu, nu så börjar man se ett slut! Mäklaren kom förvisso aldrig, han blev sjuk, så offrad sömn för att städa upp var i onödan (tack för det…) men huset är i stort sett klart nu. Altanen är användbar igen och frukostar kan intas till fågelkvitter i solen  

Ridning: En dressyrlektion på Laban. Det var voltarbete  i stort sett hela lektionen. Först med skänkelvikning på den öppna delen av volten, både i skritt och trav. I skritten hade Laban ingen som helst framåtbjudning, vi stod mer still än rörde oss, och han hade svårt att flytta bakdelen så mycket som jag ville. Fast han är ung och jag försöker ha det i åtanke. Han kanske inte -kan- helt enkelt. Men i traven så gick det bättre. Naturligt så hade han då mer framåtbjudning och med det så fick vi till rumpan bättre. I skritten stannade han mer när jag försökte flytta bakdelen medan i traven sänktes tempot men han gick ändå framåt. 
Galopp på volt följdes sedan. Fin volt i arbetsgalopp med en formad och ställd häst. Åter igen, Laban är ung. Och han är inte stark nog att hålla ihop sig i galoppen, speciellt inte längre stunder. I höger galopp var det svårast att få till honom, där märker man av hans svåra, svagare, sida. Men i vänster gick det att få ihop honom. Även om han inte orkar hålla det varv på varv. Och när han inte orkar, eller kan (p.g.a. svagare sida) så känns hans galopp så hoppig och han bryter gärna av till trav. Men jag är väldigt nöjd med vår insats, både han och jag tappade ork av och till. Mina ben var trötta efter måndagens pass i gymmet. Men vi gjorde det bra tillsammans och det bra överväger det dåliga. Jag brukar alltid vara så hård mot mig själv. Är min värsta kritiker. Jobbar på att bli bättre på det, både i ridning, träning och livet i övrigt.

Nimbus: Har fått dille på ett träd på vår promenad. Jag vet inte vad det är som är så intressant. Kan inte se någon fågel, ekorre eller katt, men ändå är han där och sniffar, tittar och försöker nå högre upp. Bor det något -i- trädet som han hör?  Vilket fall är han där jämt. Dras dit och jag får dra honom därifrån. Mycket underligt. 

Träning: Eget pass i gymmet i måndags. På fredag träffar jag L igen för ett pt/coach pass. Det är lite ovant att vara i ett gym som inte är hemma. Men det är kul. Jag kan utmanas och det finns tyngre vikter så jag även kan utvecklas  
Måndagens pass:
*Uppvärmning 
-10 kettlebell svingar, valfri vikt (valde 12kg)
-10 långsamma air squats
-5 ringrod
x4 varv

*A) Romanian Deadlift (RDL)
4set x 8-10reps @3030 på 25-35kg
3030= 3s ner, 0s i botten, 3s upp, 0s i toppen
Kort vila mellan set

*B) Front Squat
3set x 8reps @2121 på 20kg
1min vila mellan set

*C) Single Arm Dumbbell Row
3set x 10-12reps @2020 valfri vikt (valde 9kg)
30s vila mellan armar och set

*D) 15-20min av:
-250, rodd
-15 kettlebell svingar på 16kg
-30s planka på raka armar
-30s sidoplanka

Det här inlägget postades i - Min träning, - Nimbus, Allmänt, Foto&Film, Ridning, Träning. Bokmärk permalänken.