Veckan som gått

Träning: Ytterligare två pass har avklarats på CrossFit. I onsdags tränade vi på Tyngdlyftning som största fokus. Fick börja med en lättare stång på 10kg för att träna in själva rörelsen man gör. Sen en tyngre stång på 15kg. Efter det la han på 10kg vikter. Till sist la han på ytterligare 5kg, så totalvikten med stång blev 30kg. Det var en annorlunda rörelse som tog lite träning att få in. Men sen så gick det ganska bra faktiskt. Fick köra en så kallad Clean. Sen finns det också Jerk och Snatch. Fick även köra kettle swings, först med 12kg, sen 16kg och tillslut 20kg. Passet avslutades med uthållighet för ben i Tabata stil. 20sek aktiv, 10sek vila, 8 varv. Och jag skulle alltså då göra så många djupa benböj jag kunde på 20 sek. 8 gånger! Mina ben dog och jag satte mig tacksamt ner på golvet när jag var klar. 
I fredags hade jag mitt första ensamma pass i gymmet med övningar som jag fått. Det blev både utfalls steg, benböj med kettelbell på 12kg (kan även kallas Frontböj), marklyft på 45kg, ring rodd, cykel, armhävningar, RNT split squat. Det var ovant att vara där själv, och att hitta och plocka fram allt. Men det gick bra. Nytt pass på måndag på egen hand och på fredag är det jag och pt igen 

Nimbus: Njuter av det fina vädret. Jag börjar fundera på att cykelträna med honom. Frågan är hur det kommer att gå, haha. Men eftersom jag och löpning inte direkt går hand i hand, även om jag försöker ibland, så är cykel ett alternativ. Med cykel så kan han i alla fall få springa av sig lite ibland. Vi får se. 

Barnen: Har fått egna telefoner nu, enkla sådana. Inga smartphones för dom än inte. Men nu kan dom sms:a och ringa sina vänner eller oss om det behövs, och så kan dom ställa larm och bli påminda om att gå till skolbussen. Så denna vecka har dom fått prova på att klara sig själva på morgonen. Maken har varit ute och grejat med grusgången. Och nästa vecka ska dom få fortsätta prova, fast mer ensamt. Maken är på jobb och jag sover (nattjobb liksom) men om dom nu mot förmodan skulle missa skolbussen kan dom väcka mig så jag får köra dom. Worst case. 

Huset: Finlir i huset pågår. Dom sista listerna ska upp. Hallen får sig en uppfräschning. Grusgången har fixats till nu så det ser så tjusigt ut  

Ridning: Nu rider jag Lambado ”Laban”. Första lektionen var dressyr och denna vecka var det hoppning. Då K inte helt läkt från sin skada och har restriktioner från läkaren fick vi hjälpa till att bygga upp hindren. Och jag får säga att det gick riktigt bra. Laban var fin att hoppa, om än lite svårstyrd när det fanns fler hinder att välja på i närheten av varandra, haha. Men han är ännu ung. Trevlig valack i alla fall. 

Det här inlägget postades i - Min träning, - Nimbus, Allmänt, Kidsen, Ridning, Träning. Bokmärk permalänken.