Starkare än jag trodde


Andra passet med pt på CrossFit Örebro idag. Benen har äntligen börjat hitta tillbaka till sig själva efter torsdagens pass. Träningsvärken var inte av denna värld! Tur för mig så var det inte benfokus idag. Idag var det mer fokus på överkroppen. Började med RDL, först med en kettlebell och sen med en stång. Ovan övning, jag har inte använt stång förut så det tog lite tid att vänja sig vid den. Först bara stången, sen la han på vikter så det blev 25kg. Inga problem där. Vi gick vidare till rena marklyft där han la på 10kg, så det blev 35. Det gick det med så vi provade med att öka till 50kg. Och jag kunde köra 8reps, blev lite tungt på slutet och jag tappade greppet en aning (ovan som sagt) men det gick, och vi slutade där. Skulle kunnat lyft tyngre, men skulle då inte klarat 8reps. Gick sedan vidare till armhävningar. Först fick jag köra bänkpress med hantlar och det såg han snart gick för lätt så vi bytte till armhävningarna väldigt snart. Eftersom jag inte är stark nog för vanliga ”riktiga” armhävningar, så börjar man med armhävningar i lutning mot en låda. Starthöjden på den var 75cm. Det gick ju bra. Provade på nästa höjd, 50cm. Men där fick jag snabbt kasta in handduken. Jag klarade knappt av en. Så när vi kommit fram till vad jag klarade av och inte så var det dags för ett test. Marklyft med 16kg kettlebell plus armhävningar på 75cm höjd i 15-12-9 reps. Alltså, 15marklyft, 15 armhävningar, 12 marklyft, 12 armhävningar, 9 marklyft och 9 armhävningar. Marklyften var inga problem alls. Armhävningarna fick jag kämpa med. Dom första 15 gick ganska bra. Men dom sista på 12 och 9 var kämpiga! Men det var roligt att få se vad jag klarade av och se att jag är starkare än jag själv trodde. Så nu ligger jag på pb i benböj på 30kg och marklyft på 50kg. Woop! Woop! Framtiden får utvisa hur långt/tungt jag kan gå. 

Det här inlägget postades i - Min träning, Träning. Bokmärk permalänken.