Hopp och skutt

Det var kanske inte lektionen för mig och Fröken idag. Hopplektion. Uppvärmningen gick bra, bortsett från galoppen. Att ha 7 hästar runt omkring som galopperar stressade upp henne och det blev inte så lugn galopp eller särskilt mycket galopp. Risken för att krocka med någon var stor så jag valde att faktiskt inte ta så mycket galopp. Hon hade ingen som helst fokus på mig så jag nådde inte fram till henne. Sen var det dags för hoppningen. Började med ett lågt kryss på medel linjen. Vi skulle ta det, landa i galopp och växla mellan höger och vänster varv. Fröken taggade igång rejält att jag fick avbryta och sen ta krysset när alla stod stilla. Hon taggade igång redan i hörnet, försökte sticka iväg och lyssnade inte på mig. Det slutade med att jag fick ta det i skritt. Strax framför hindret fick hon ta trav och sen hoppa över, landade i trav eller galopp. Var… riktigt tufft att få till det där krysset. Hon var så het, så stressade, så PÅ, att jag kände att kontroll inte fanns. Just därför det fick bli skritt, även om det var svårt att få till. Jag blev tvungen att lura henne. Att ge henne kort väg till krysset. Runda det nära och vända upp bara några få steg (tre-fyra) från själva hindret.

Ridläraren la sen till ett kryss till mot högra hörnet, och sedan ytterligare ett efter nästa hörn tillbaka mot medellinjen. Sist la hon till det första igen så det blev fyra hinder totalt. Medan dom andra tog hinder efter hinder vart efter dom lades till, fortsatte jag och Fröken med att få till det första. Efter 6-7 gånger så var hon lugn innan som efter (fortfarande lurade jag henne i starten) att jag la till hinder nummer två. Hon var lugn efter det så jag la till det tredje hindret. Då hon var fortsatt lugn så tog vi även det sista hindret och vad glad jag var! Hon tog alla fyra hinder och var lugn genom hela banan! Helt otroligt! Med den lyckade omgången tackade vi för oss och slutade med flaggan i topp för att sen varva ner. Ville inte riskera att sluta på ett dåligt vis. 

Det här inlägget postades i Foto&Film, Ridning. Bokmärk permalänken.