City träning

Söndagar brukar bli stadspromenader, oftast. Passar på när dottern är på dans. Idag när man hade vårkänslor och kunde gå på promenad utan vantar så tog man tillfället i akt för träning. Utan vantar som hindrade mig från att fiska upp godis från fickan så gick det smidigare än innan kan man ju säga  Det var mycket distraktioner. Utan snö och kyla så var det betydligt fler folk ute än sist han och jag tog en promenad i stan. Massor av folk, cyklister, änder och hundar. Tränade på:

  • … att passera andra människor utan att vilja sniffa på dom. Det gick nog bäst av allt.
  • … att inte vilja jaga efter änder. Gick väl sådär. Dom var bra intressanta när dom flydde iväg.
  • … att se på/komma till mig när annat var intressant. Majoriteten gick bra, men ibland var änderna för intressanta  
  • … att inte försöka ta sig fram till andra hundar längre fram = inte dra ordentligt i kopplet. Får nog säga att det gick 50/50

Nimbus var duktig för en första ordentligare träningspromenad i stan. Vi fick även en liten kortare promenadsträcka med sällskap av två irländska settrar och deras matte. Efter en inledningsvis stel början, då Nimbus kände sig lite hotad av två stora hundar, så la sig spänningen sen och istället för ragg och lågt morr var det sniff och lekinviter  Nya träningstag nästa vecka! 

Det här inlägget postades i - Miljö, - Nimbus, Foto&Film, Träning. Bokmärk permalänken.