Vi lyckades!

Andra lektionen på Fröken. Det började lugnare än förra veckan, men det var bara en fasad, haha. Men nu tar jag i. Hon var faktiskt lugn och fin i början. K är sjukskriven efter sin olycka förra veckan så vi hade H denna gång också, och hon lägger mycket fokus på grunderna. Vilket är supernyttigt och med Fröken, välbehövligt. Hon behöver verkligen inte krångliga lektioner med öppnor, skänkelvikningar, volt där, bom här, galopp där, trav här, och allt detta under samma lektion. Utan lektionen bestod av voltarbete. Först 10m volter i hörnen i uppvärmningen och sen in på dom två stora volterna vid A och C. Vanligt voltarbete i trav. Försöka få till ställning, form och tempo. Med Fröken är det mer få och behålla henne lugn, försöka jobba med hennes högra sida så hon en vacker dag kan ställas åt höger. Just nu går det inte. Hon förstår inte vad man vill. Sen skulle vi minska och öka volten. Minska och öka traven. Hela den här tiden har hon hållit sig lika lugn som förra veckan. Men så kom galoppen. 

Först i vänster varv. Fattningarna gick ändå väldigt bra för att vara henne. Hon tog galoppen rätt så fort, med liten startsträcka av ökad trav, och tog rätt galopp. Gjorde tre eller fyra vänsterfattningar innan vi skulle byta varv. Nu var Fröken uppe i varv. Nu var hon igång och nu var hon taggad. Hon ville springa! Jag fick jobba med att hålla henne lugn, lägga små volter i volten för att få ner hennes tempo. Såklart försvårades allt av att dom andra i volten travade eller galopperade förbi. Men tillslut så tog vi en högergalopp och hör och häpna så tog hon rätt! Jag trodde inte hon skulle göra det. Jag trodde det antingen skulle bli vänster eller enbart ökad/sken trav. Men precis som i vänster varv så fattades galoppen med liten startsträcka och det blev rätt galopp. Varje gång! Glad och förvånad att vi lyckades utan större bekymmer! Såklart var hon uppe i varv efteråt. Ville springa, ville ha fart, och att få ner henne i trav och dessutom lugn trav var ett jobb kan jag säga. Det var inte förrän vi bröt av till skritt som hon lugnade ner sig helt och hållet. 

Jag är jättenöjd med Fröken! Hon har sina svårigheter, är inte direkt utbildad, men hon har potential. Hon behöver bara tid och träning. Och hon växer på mig. Hon är så go den där hästen. I stallet innan lektionen gosade vi. Hon vilade huvudet på min axel och jag klappade henne vid sidan av mulen. Mys pys  Hon är även trevlig att rida bara man hittar knapparna som funkar på henne. Ser fram emot nästa lektion om två veckor (sportlov nästa vecka 

Det här inlägget postades i Ridning. Bokmärk permalänken.