Vi sjukar vidare

Status: Mitt halsonda ger med sig. Hostan kvarstår men är inte så farlig. En och annan hostattack som är intensiv men annars är det lugnt. Däremot börjar en snuva ta form. Det vill jag få bort snarast! Och så känner jag mig matt i kroppen och har en huvudvärk som ligger i bakhuvudet. Övriga familjen går det upp och ner för. Maken och dottern är på bättringsvägen båda två. Hon har envis rethosta och snuva, men febern har varit borta nu i 1½ dag (när detta skrivs). Maken fick tabletter av läkaren men mår bra i övrigt. Men så slog sjukdomen till mot grabben igår. När han kom hem från skolan hade han feber, som steg till hög feber mot senare eftermiddag. Imorse vakande han tidigt (4.30) av en hostattack och gick ner. Jag följde efter för att kolla hur det var med honom, febern var då 40.1! Nu efter Alvedon och så, så har febern gått ner tack och lov. Hoppas han inte får en sån febertopp igen. 

Vilddjuren: Får fortsatt ta det lugnt. I brist på ork och lust får man göra det man kan. Se till att hundarna kan busa runt i snön på tomten och träna inkallning när dom ska komma in. När dom vet att jag har godis i jackfickan så kommer dom ganska snabbt och enkelt. Oftast får dom en godis och beröm, ibland får dom bara beröm. Det har varit händigt nu dessa dagar jag haft ont i halsen och inte kunnat ropa på dom. Dom har reagerat på ett lågmält ”-deras namn-, Kom”. Oftast. Ibland har t.ex. Cleo hellre velat rulla runt i snön än komma. 

Nu: Överleva. Trött efter den tidiga starten på dagen. Har tagit en tupplur mellan 8-9, men känner mig inte alls pigg för det.

Det här inlägget postades i Allmänt, Kidsen, Vilddjuren. Bokmärk permalänken.