Träningsvärk i benen

Status: Efter måndagens nattpass är jag nu långledig! Wohoo!!

Vilddjuren- Cleo: Är piggare. Hon känns fortfarande tröttare än vanligt, men det kan man ju förstå. Såret läker fint och hon är en bra patient när det kommer till att ta sin medicin och få såret tvättat. Igår fick hon även sin första korta promenad i snön som har fallit sedan måndag kväll. Det tyckte hon var roligt. Efteråt sov hon gott ett bra tag. Idag togs dränaget bort. Dom var nöjda med hur det läkt, och med hur jag tvättat det (väldigt fint tvättat med rena kanter ) Cleo skötte sig fint när dränaget togs bort och vi var snart därifrån. 

Ridning: Ridlektionerna startade upp igår. Tjohooo! Äntligen dags för ridning igen! Jag fick Utopia denna omgång. Som vanligt ”mjukstartade” vi med dressyr. Voltarbete med skänkelvikning på den öppna delen, serpentiner med halt/tre skrittsteg mellan bommar och sen galopp runt fyrkantspåret. I skritt och trav kändes Utopia sååå seg. Fick driva och driva för att hålla igång henne, speciellt när man skulle göra något som skänkelvikning eller ställning. Men i galoppen sen kom Utopia fram och pigg var hon. Hon rusar gärna fram så man får jobba på att använda säte för att få ihop henne . Stark blir hon, men man får inte dra i tygeln för då rusar hon värre. Lektionen kändes överlag bra. Men jag måste försöka få ihop henne bättre i galoppen så man känner att man har kontrollen. På spåret går det ju bra, men när det ska bli en bana, typ hoppning, vill man ju gärna ha bättre kontroll och kunna styra tempot. 

Träning: ReFitness är over and done. Men jag har nu, denna vecka, börjat på programmet FB Sweat med träning 5ggr/vecka. Minst en halvtimme per pass, men jag kan välja extra credit och få ett 50min pass. Det är valbart beroende på tid och ork, vilket passar mig utmärkt. Jobbdagar känner jag att jag inte har tid för ett träningspass på en timme eller så. Och träningsvärken kom ju som väntat. POW! Speciellt för benen, ReFitness träningsprogram var för bara överkropp i stort sett. Lägg till gårdagens ridning och mina ben är ömma 

Det här inlägget postades i - Min träning, Foto&Film, Ridning, Träning, Vilddjuren. Bokmärk permalänken.