Åh Nej!

Det som inte får hända har hänt! Stackars Cleo kom i närkontakt med vildsvin och blev skadad igår under jakt. Jag jobbade dag pass på jobbet och blev uppringd av maken när han var på väg till veterinären. Inte det roligaste samtalet direkt. Men som det lät på honom var det inte dödligt allvarligt så jag kände ändå att jag kunde fortsätta jobba och invänta uppdateringar allt eftersom. Cleo hade blivit träffat på nedre delen av bröstkorgen. Någon centimeter längre ner så hade magens mjuka delar träffats och skadan hade blivit så mycket värre. Hon lämnades in på sjukhuset för undersökning, sövning och ihoplappning. Det skulle bli en lååång väntan på henne. Flera akutfall kom in så hon fick skjutas ner på listan och vänta på sin tur. Som sagt, hon var inte akut skadad utan klarade av att vänta. Hon var, enligt maken, inte så värst påverkad av det hela. Det i sig var ju skönt att få höra. Hon må ha varit skadad, men det var ingen akut fara med henne. Sent på kvällen fick vi hämta henne och var hemma vid 23.40 eller så. Hon hade haft en väldig tur. Det var millimeter ifrån att en lunga hade punkterat, och det hade varit bra mycket värre. Dom tvättade såret, sydde ihop och satte ett dränage. 

Nu ska det tvättas dagligen, hon får två mediciner, och ska tillbaka på onsdag för att ta bort dränaget och få ett titt på såret. Här hemma får hon gå med tratten på, hon får sova uppe hos oss i sovrummet och slipper hundgården. Bortskämd ska man bli när man är skadad. Hon är lugn och trött, men verkar inte ha större bekymmer av skadan i alla fall. Nu hoppas jag att det läker fint och inga komplikationer uppstår. 

Det här inlägget postades i Foto&Film, Vilddjuren. Bokmärk permalänken.