Ridlektion utan vatten

För mig var det sista ridlektionen för terminen. Jag jobbar nästa vecka som är avslutningslektionen, så tyvärr missar jag den. Är så tråkigt att missa lektioner såhär. Att bara kunna rida hälften av gångerna för att jag jobbar den andra hälften  Hoppas på att det blir bättre till nästa termin.

Kvällens lektion var dressyr. Vi skulle först rida in mellan bommar som låg i ett V, rida in mellan bommar och göra halt samt lägga en volt över tre bommar i en liten så kallad klocka. Först i skritt och sen i trav. Modlak var så fin så. Han kändes ganska pigg denna lektion redan från början vilket var en trevlig överraskning. Sen blev det trav. Bommar i ett litet v och bommar i ett stort V samt ”klock-volten”. Det hela följdes av att vi red mellan två bommar, la en liten volt, tog stora V och klockvolten. Till sist la K in galopp. In mellan två bommar, lägga en volt och sen klockvolten. Allt i galopp. 

Nästan hela lektionen kändes Modlak jättefin  Han var mjuk och följsam. Trevlig och med på noterna. När galoppen kom var han inte fullt lika med på noterna i volterna. Han kändes lite stel och motvillig och jag fick jobba för varje volt. Ibland tappade jag honom och då var han snabb att falla ur galoppen. Så 90% av lektionen är jag riktigt nöjd medan 10% kändes okej. Det var i galoppen Modlak tappade chansen till att vara kanon fullt ut. Nu får jag ladda om, peppa om och komma tillbaka efter nyår! 

För att lägga till en liten ”trevlig” notis. Vattnet försvann idag på eftermiddagen. Något är fel elmässigt eller rörmokarmässigt. Så efter lektionen fick jag svänga förbi hos föräldrarna för att duscha, och så plockade jag med mig lite vatten hem så vi har att dricka. Toan spolas med hink med regnvatten. Så roligt så… Imorgon kommer elektrikern för att kolla och sen får vi se om han kan fixa det. Annars ringer vi till rörmokaren så han får ta tag i det. Jag hoppas det fixas imorgon så man kan gå på toa, tvätta händer och laga mat utan problem. 

Det här inlägget postades i Allmänt, Ridning. Bokmärk permalänken.