Höstens antågande

96F94426-83B8-45EF-BAB3-BB06CF85ACCC

118284FF-9105-4A57-8E1E-70F45240F43C

Nimbus: Nu med höstens antågande så var det dags att köpa nytt till Nimbus. Ett nytt regntäcke i vinrött, då han växt ur sitt blåa. Och ett fleecetäcke för höstens kyligare dagar/mornar. När vintern kommer och alla minusgrader så ska han få ett tjockare vintertäcke. Jag har även införskaffat en klofil. Istället för att klippa hans klor, något han inte är vidare förtjust, så ska jag fila ner dom. Behöver inte hålla i honom ordentligt och risken att klippa i pulpan försvinner. Nu filas dom ner till en lagom längd och kan lättare hålla efter det hela. Men först innan vi kommer dit så ska vi träna. Han ska vänja sig vid känslan och ljudet (den låter lite, lite grann) och lära sig att man inte ska slicka/bita i den när matte håller på och gärna inte ha huvudet i vägen så jag inte kan se något, haha lol Jag ska även prova på dom andra hundarna. Siri fick sig en liten testomgång igår. Hon var skeptisk.

787B3F31-86E9-47DE-9C07-5F36048D6BD4

B2644074-CAE0-4A1B-84C9-F50217EA8492

Ridning: Det var en ny häst denna gång. Jag fick goa Modlak heart Vi började lektionen med att jobba på att ha hästen i långsam trav i form, bryta av till skritt och behålla hästen i form samt se till att en själv inte föll framåt eller liknande. Vi gjorde även samma sak i galopp. Kort fin galopp, bryta av till trav. Modlak var så himla fin! Han var mjuk och trevlig. Följsam och lyhörd. Ren fröjd att arbeta med i form och övergångar. Sen kom markarbetet. Tre galoppbommar på diagonalen, 7,5m till litet kryss, 7,5m till tre galoppbommar på diagonalen tillbaka ut på spåret (7,5m = ett galoppsprång). Det gick ganska bra. Först en gång i högervarv då han la i bromsen av någon anledning på första galoppbommarna, men jag fick igång honom och vi tog hindret och bommarna efter utan problem. Sen bytte vi till vänstervarv och K la dit en liten matta under krysset. Galoppbommarna gick fint, krysset blev broms och tillslut ett jämnfota hopp där jag nästan hamnade på manken. Gjorde om övningen då, då det inte blev bra. Det blev inte bättre andra svängen. Då sprang han bredvid krysset istället. Och med tidsbristen fick jag inte försöka igen, vilket kändes surt. Ville ju inte avsluta övningen med ett misslyckande. Inte bra för någon av oss sigh Det sista vi gjorde var att vi kom in på medellinjen och hoppade krysset, varierande i höger och vänster galopp/varv. Utan matta under krysset. Modlak gick som en klocka och hoppade utan problem. Så det var ju bra. Hoppningen fick i alla fall ett bra avslut. Den där mattan var läskig. Likadant sist jag hoppade honom med en matta under hindret. Fast den gången åkte jag av honom när han tvärvägrade.

Namnlös

Det här inlägget postades i Foto&Film, Ridning. Bokmärk permalänken.