Fina tjejen

67E34932-29BF-4C2A-AB5F-95FFD0A17604
Kärlek heart

Tisdagens lektion på fina Tårtan gick riktigt bra. Hon var piggare, mjukare, finare och mer samarbetsvillig än förra veckan. Hon sökte sig ner mot bettet mer och gick stundtals riktigt tjusigt. Det var dressyr/markarbete på schemat. Började med öppna och skänkelvikning.

  • Öppna längs långsidan, in från hörnet i en skänkelvikning till mitten, lägga en volt, och sen skänkelvikning tillbaka ut på spåret.
  • Öppna längs långsidan, in på medellinjen i fortsatt öppna fram till mitten av ridhuset, skänkelvikning tillbaka ut på spåret.

Sen kom bommarbetet.

  • Tre blå bommar låg på ena långsidan, två galoppsprång mellan varje.
  • Tre blå bommar, två galoppsprång mellan varje, fyra randiga galoppbommar på andra långsidan med ökat avstånd mellan varje.
  • Tre blå bommar, två + tre galoppsprång mellan, sen de fyra randiga galoppbommarna.
  • Samma i andra varvet.

Tårtan skötte sig fint. Vi fick till fina språng mellan dom blå bommarna när det var två. Att få till tre språng var däremot svårare, men vi lyckades nästan få till det. Galoppbommarna däremot var svåra. Tårtan är svår att länga på, oavsett gångart. Så att få henne att länga på sig för varje bom lyckades vi inte med. Nästan, men inte helt. Trots att jag drev på henne. Hon har inte samma energi och fart dom andra har, hon har mer en jämn galopp som stannar jämn. Men hon var superduktig ändå och jag är jättenöjd! smile Nästa vecka jobbar jag så ingen ridning då, men veckan efter är det jag och Tårtan igen för sista gången denna omgång.

Namnlös

Det här inlägget postades i Ridning. Bokmärk permalänken.