Spårdags!

Spårning idag. Det såg dystert ut imorse när jag kom upp då regnet föll. Om det skulle hålla i sig så skulle det nog inte bli något spårande idag, men det lättade och solen kom fram. Jimmy var ut och la spår åt pappa sin, och han i sin tur la spår åt mig. Mitt och Peggys spår var 3-400 meter långt (gissade svärfar på), någon vinkel och inget bloduppehåll. Jag hade bett om ett ganska enkelt, då jag än inte till fullo lärt mig Peggy och hur hon beter sig i spåret. Idag skötte hon sig mycket bättre än sist, hon tog det lugnt så jag hann med, tappade spåret lite i en vinkel men fann det snabbt igen och bar sedan med sig klöven ut ur skogen. Nöjd över sitt arbete. Jag är toknöjd. Jag såg på henne när hon tappade spåret och när hon var på det. Och det roligaste och kanske ändå det lite nervösa var ändå att lita på Peggy då jag inte visste hur spåret gick. Visst fanns det några snitslar men jag hade fullt sjå att följa Peggy och att inte snubbla omkull att jag sällan såg efter snitslarna. Toknöjd med vår prestation  Därefter var jag med svärfar när han skulle gå ett svårare spår med sin Amber. Ett anlagsprov (eller mer en övning än prov just idag). Det är 600 meter, fyra 90 graders vinklar, ett bloduppehåll på 15 meter och tidsgräns på 30 minuter. Amber gick ännu lugnare än Peggy, man hann lätt med i skogen. Två gånger fick hon lite problem och snurrade runt men fann det tillslut och precis i slutet missade hon spårslutet då hon istället fann en lervälling tillhörande vildsvin, men slutligen så tog hon upp spåret igen och fann klöven. Jimmy var visst lite lurig där då han la slutet vid ett närliggande gyttjehål för vildsvinen. Men Amber klarade spåret och nöjda traskade vi tillbaka. Tanken är att jag och Peggy ska gå anlagsprov i framtiden för att sedan gå öppen klass. Men det är längre fram i tiden det. Men nu har jag fått följa med på ett liknande spår så jag vet med mig vad som väntar.

Ikväll blir det 30 års fest. Nu ska jag äta mellanmål innan jag svälter ihjäl. Tjillivipp!

Det här inlägget postades i - Viltspår, Träning, Vilddjuren. Bokmärk permalänken.