Klick-mums!

Det har varit lugna slappa dagar här hemma. Njutit av vädret med lilltösen på en filt i skuggan medan hundarna har latat sig i trädgården. Hur härligt är inte det? Idag har dock inte vädret varit det bästa (på dan) och lilltjejen har inte varit på ett gott humör. Men sådana dagar får man också ta. Hon blev gladare mot slutet av dan då hon fått ur sig det nödvändiga (aka number two).

Tog en liten träningstund med Peggy idag. De andra två fick vara ute medan vi tränade inne (och Cecilia sov). Använde klickern, vilket är ganska nytt för Peggy, men jag tänkte testa och se om hon faktiskt skulle börja göra något på egen hand. Liksom testa sig fram till vad jag ville. Något bestämt trick hade jag inte i huvudet, men hade på förhand valt två trick. Rulla runt och vinka. Vilket det blev berodde helt på vad hon valde att göra. Det blev vinka, då hon lyfte lite på tassen. Klick och belöning. Mums sa Peggy och stirrade först på min hand efter mer godis (trots att jag enbart höll i klickern) och sedan på mig med huvudet lätt på sned. Det tog en liten stund innan hon lyfte tassen igen, vilket blev ett klick och belöning. Gjorde så några repetitioner innan vi tog paus. Nästa omgång så förstod hon bättre vad jag var ute efter och lyfte tassen ganska så fort efter varje belöning. Det syntes på henne att hon tänkte efter. Peggy är en lätt-tränad hund då hon är så matglad, det blir inte svårt att ha en bra belöning då  Slutade sedan och lät henne gå ut till de andra. Får se om hon förstår vad som gäller nästa gång. Det ska bli intressant att se.

Det här inlägget postades i - Tricks, Allmänt, Träning, Vilddjuren. Bokmärk permalänken.