Operation

IMG_4026

Idag var det dagen med stort D. Idag skulle min prins in och opereras. Vi började dagen tidigt med en morgonpromenad i solen, strax efter kl. 06, då han skulle vara väl rastad  innan han lämnades in för operation. Och fasta sedan 22 igår kväll. Strax efter kl. 07 hoppade vi in i bilen och åkte till veterinären. Min lilla kille lämnades över och jag fick åka hem utan honom. Alltid en speciell känsla att lämna kvar sitt djur hos veterinären. Helst vill man ju vara kvar, stanna hos sitt djur hela vägen tills allt är klart och man får åka hem tillsammans. Men hem fick jag åka. Ensam.

operation

Nimbus skulle kastreras idag och i samma veva operera bort sitt navelbråck. Varför söva honom två gånger när man kan ta bägge på samma gång. Veterinären höll med om det, så därför bokades det in på samma dag. En sövning, en operation, och förhoppningsvis blir det inga fler under hans liv. På eftermiddagen sen, vid kl. 16, fick jag åka och hämta hem min prins. En mindre nöjd, nyopererad fyrbening sattes in i bilen för resan hemåt. Det gnälldes ynkligt och blicken man fick var full av självömkan.

IMG_4060

Kragen var inte populär, tratten ännu mindre. Men då han verkade vara för vig för att ha kragen under natten och utan uppsikt fick tratten komma på. Under dagarna sen kan han få ha kragen istället som är smidigare och mindre i vägen, så länge man kan ha honom under uppsikt och kolla så han inte vrider sig ur led för att komma åt att slicka såren. Nu sover han gott, nära intill (eller i knät) medan jag ska vända dygnet då jobb väntar imorgon. Han är en mattegris nu när det ska sovas love

Namnlös

Det här inlägget postades i - Nimbus, Foto&Film. Bokmärk permalänken.