Avslutning!

IMG_3895

Nimbus har tagit examen!

Sista lektionen var idag och prinsen skötte sig jättefint. Som vanligt började lektionen med att repetera förra lektionens sista övning. Och så pratade hon mer om ’Hälsa fint’, något som jag inte känner att jag har behov av att träna. Inte nu vilket fall. Jag lägger hellre fokus på annat som hantering, inkallning och koppelträning. Men vi gjorde en övning;

’Handen på hjärtat’
Få hundens fokus. Med hjälp av en godis få ner hunden i sitt (utan att säga ordet ’sitt’), för sedan handen till hjärtat- bra och belöna. Detta ska lära hunden att vid möten, om personen lägger handen på hjärtat, så ska han sitta ner först innan hälsning.

Vi fortsatte sedan med att uttöka inkallningen. Förra lektionen fick vi i hemläxa att lägga värde i ett inkallningsord, jag valde ’Hit’. Denna lektionen så la vi in praktiska övningar.

Övning 1:
Backa bakåt, gärna med lite fart, och så fort hunden följer efter- säg ’Hit’, stanna och belöna.

Övning 2:
Backa bakåt, gärna med lite fart, och när hunden följer efter säg ’Hit’, stanna och kasta godiset mellan benen så hunden springer igenom. Detta ska lära hunden att komma hela vägen fram vid inkallning och inte stanna en meter ifrån.

Övning 3:
Backa bakåt, gärna med lite fart, och när hunden följer efter säg ’Hit’, stanna och locka hunden i sitt innan den får sitt godis.

Nimbus var klockren i alla grin

Lektionen avslutades med att man fick ställa frågor om man hade några, ett diplom delades ut och sen var det tack och hej. Till hösten tar jag gärna en ny kurs, om jag hittar en på en passande dag och tid. Det var roligt att gå en kurs, att ha det strukturerat och få tips om träning. Samt att jag får tid med Nimbus utan barnen eller dom andra hundarna. Att vi kan ha fokus tillsammans han och jag, som kan leda till att vi får till träning även hemma.

 Namnlös

Det här inlägget postades i - Nimbus. Bokmärk permalänken.