Valpkurs lektion 5 och ridning

IMG_2607

Valpkursen: Det strålande fina vädret fortsätter att hålla i sig och lektionen hölls även denna gången ute i solen på gräset. Efter en stressig eftermiddag hann vi dit och även ta en liten kortare promenad innan start. Som vanligt började vi med att köra förra veckans övningar i följsamhet. Den här gången gick det bättre än förra veckan. Lite mer fokus på mig så förändringar jag gjorde (stanna, byta håll, ändra tempo) snappade han upp fortare. Efter det körde vi ”Slakt koppel= Bra koppel”. Fast denna gången ståendes och i mer promenad sammanhang, för att se (och såklart lära) hur snabbt dom fattar att ge slakt koppel. Vi kunde utmana med att gå förbi en buske dom gärna vill till, stanna så fort kopplet blir sträckt. När det blir slakt- berömma och belöna, antingen med godis eller genom att låta dom få sniffa på busken. En svaghet för Nimbus och tålamodsprövning för mig. Mycket i promenadsammanhang är just sånt vi behöver träna extra mycket på.
Sista övningen var impulskontroll. Godis i handen framför hunden. Så fort nosen kommer dit, stäng handen. När nosen försvinner, berömma och öppna handen. När hunden lät bli handen (sniffa, tass eller dylikt)- berömma och belöna. Här förstod Nimbus efter några övningar vad som förväntades och sen var det inga problem. Ovanligt pigg pojke på hemvägen sen. Det var inte så hjärnjobbiga övningar för honom denna gången.

IMG_2600

Ridning: Åh, härliga ridning. Fick Totte, eller It’s True, och ett svettigt, dammigt och jobbigt dressyrpass. En massa öppna, förvänd öppna och skänkelvikning. På volt. Och Totte är inte den lättaste hästen, varken att få ihop eller att sitta ner på i traven så det var tufft. Men det var roligt och härligt! Sjuk träningsvärk i benen däremot. Detta kommer kännas i flera dagar!

Namnlös

Det här inlägget postades i - Nimbus, - Valp, Foto&Film, Ridning, Träning, Vilddjuren. Bokmärk permalänken.