Ledig dag

inrefrids

Status: Långledig nu, vilket är skönt. Ska njuta av solen när den är framme men även försöka få något gjort hemma. Inte alltid så lätt när vädret är kanon. Sitter hellre i min gungstol på altan eller ligger i solstolen, haha. Men något ska bli gjort. Men både kropp och huvud mår bra av lite lugn och ro. Jag sov däremot jättedåligt. Hade svårt att somna och vaknade sedan bara timmen senare av att något djur ute i skogen lät supermysko. Trodde först på bråkande katter men uteslöt det efter ett tag. Vad det däremot var vet jag inte. Svårt att somna om igen efter det. Låg och lyssnade på vinden som rev hårt utanför. Totalt blev det typ fyra timmar, en timme mindre än efter sista jobbnatten igår. Nåväl.

IMG_2281
Hästspan på morgonpromenaden

Nimbus: Körde ett träningspass idag på altanen och i solen på gräsmattan. Vi började på altan med Stå, Sitt och Ligg. Stängde ute dom andra hundarna så vi fick vara lite ifred, dom fick hålla sig på gräset så länge. Nimbus var jätteduktig. Trots att Cleo (främst) sprang runt altan och också ville ha godis. Jag fortsatte att träna Stå med en tom hand (som beskrevs i förra inlägget) och han ställde sig upp varje gång. Min finaste plutt <3 Därefter körde vi Ligg, från både stående och sittande. Där går det lite upp och ner. Mest upp. Men ibland stirrar han på handen och slår på den med tassen ungefär som ”Ge mig bara den där”. Speciellt misslyckas han när hans intresse och fokus har svalnat. Då får jag bryta och ta en paus. Det är korta pass som gäller för honom. Några repetitioner och sen paus. Gärna byta övning också så man inte gör en och samma i 20min (med pauser). Avslutade med några repetitioner av sträckt koppel – slakt koppel. Mot slutet hann jag inte ens sträcka det innan han gav efter.
Efter det tog vi kopplet och gick ut på gräset. Där kom såklart kompisarna och ville vara med och störa. Men vi körde följsamhet trots det och trots polarna så var han duktig. Tränar på signalen han ska lära sig som betyder ’vara nära’, samt att vara vid min vänstra sida. Provade även på att träna det vi körde sist på kursen igår. Han var lika distraherad idag. Utan att jag säger hans namn, eller ger signal, så har han i stort sett noll fokus på mig och stort fokus på allt annat. Inte nödvändigtvis kompisarna, det kan lika gärna vara ett grässtrå som lockar. Men ibland så uppmärksammade han förändringen och följde med.

Idag: Är det datorjobb; Kolla efter och söka nya jobb och blogga (duh). Träna Nimbus. Planera veckoslutet. Det enda som planerades.

Ikväll: Får vi se vad som händer. Tv och film kanske? Troligen.

Namnlös

Det här inlägget postades i - Nimbus, - Valp, Allmänt, Träning. Bokmärk permalänken.