Svetten lackade

dagjobb

Jobb: Daghelgen är avklarad med alla sina långa sega timmar. Daghelgen är ingen favorit på listan av arbetspass. Förvisso är det dag, men nä. Mellan varje tåg är det över en timmes väntan. Och det finns inte mycket att göra i Hallsberg i väntan. Lördagen präglades dessutom av förseningar på grund av spårfel. Värst var mitt 14.25 tåg som kom in 15.10 istället. Där blev det stress gånger tusen att hinna med. En mult, alltså två tåg som sitter ihop, skulle städas innan avgång 15.34. Först ska resenärer av innan jag kan gå på och jag känner hur klockan tickar. Väl på tåget går det undan. Sliter åt mig sopor i farten, toalett på toalett. Varmt som skrutt! Klar med tåg ett frågar jag lokföraren när dom avgår, inser då att jag har 10 min på mig att göra tåg två. Aaaaah!!!! Lokföraren var däremot schysst. Hon var villig att vänta på mig så jag skulle få städa klart, även om det skulle innebära försening för henne. Tack och bock! Skyndar mig till tåg två och slänger mig in. Springer genom tåget. Börjar med toaletter som är prio 1. kollar klockan, okej lite sopor hinns med. Springer vidare genom alla våningar och sliter åt mig sopor, tur att det inte var så farligt skitigt. Slänger mig ut från tåget och vinkar till föraren. Klart för henne att åka och! jag hann med en minut till godo. Så hon slapp bli sen på grund av mig och städningen. Vilket känns bra för mig att jag inte orsakade en försening. Även om svetten dröp om mig och jag var törstig som en gnu på glödhet savann under torrperiod.
Söndagen var lugnare. Med bättre väder. Lördagen var mulen med en kvav hetta så man önskade åska där och då. Idag var det klarblå himmel och strålande sol. Varmt men inte kvavt. Och marginella förseningar. Så mellan mina tåg låg jag i solen och väntade. Bara packade om och sen gick jag ut till perrongen där jag spenderade min timme+ väntetid i solen och värmen. Med mig hade jag en vattenflaska. Lunchen blev en glass, då det var för varmt att äta annat. Inte fy skam för en jobbdag får jag säga.

bakverk

Idag: Kom grannarna förbi, dom nyaste. Med sig hade dom bakverk och bröd från hennes jobb som vi fick. Tackar, tackar säger jag och mums! Barnen visade henne runt i huset, stolta som tuppar när dom visade sina belöningsscheman, rum, favoritgosedjur och annat. Bägge männen hamnade i jaktprat. Ett trevligt, oväntat besök sådär på kvällen innan barnen gått och lagt sig ^^ Bägge barnen var över hos dom i torsdags och lekte med deras två flickor. Det lär väl bli mer av det skulle jag tro.

Nu: Är maken ute på grisjakt och jag ska vända dygn. Dagpass idag till nattpass imorrn. Avskyr dessa snabba skiften från ena till det andra. Men efter de två nattpassen som kommer är jag sen långledig. Jag har det i sikte. Snart så!

Namnlös

Det här inlägget postades i Allmänt, Foto&Film. Bokmärk permalänken.