Valpkurs, lektion 3

IMG_2158

Dagens lektion tog plats på gräset ute i solen. Detta medförde såklart mer distraktion. Men då hon nämnt redan förra veckan att vi nog skulle vara ute så hade jag tagit med mig extra gott att träna med, köttbullar! Det borde locka mer än vanligt godis tänkte jag. Och jodå, det funkade fin fint smile Precis som förra gången så körde vi en liten repetition på det vi lärde oss gången innan, sitt och ligg. Nimbus, mitt söta charmiga rynktroll, är seg i starten. Han är mer intresserad av sin omgivning än av mig och godis. Så det tar honom några minuter att ställa om sitt fokus från allt och alla andra till mig. Men när han väl gör det har han bra fokus på mig och det vi gör. Lektionen fortsatte sedan med det nya.

  • Stå.
    Från sitt/ligg: Locka med en godis framför nosen och långsamt dra framåt tills hunden ställer sig upp. Inte gå framåt något steg utan så fort han ställer sig upp, beröm och ge godis. Min lilla bubbas var så duktig.
  • Följsamhet.
    Namn och backa bakåt. När hunden följer efter, beröm och ge godis. Noga att berömma i rörelse, så man inte berömmer att hunden står stilla. Det här är något jag gör med Nimbus ibland, vi gjorde det till och med i kissepausen innan jag ens visste att vi skulle träna på det efteråt razz  så det var inget nytt för honom. Vi ska även öva in ett ljud, som ersätter namnet, som han ska förknippa med att vara nära och följa mig.
  • Vara vid vänster sida.
    Samma som Följsamhet. Namn och backa bakåt, i rörelsen (bara något steg) vända runt så hunden hamnar på vänster sida, beröm och ge godis. I detta fallet så gör hunden inget nytt från Följsamhet. Han följer med mig, medan jag som hundförare vänder runt så han automatiskt hamnar på min vänstra sida. Ett första steg till Fot.

IMG_2167

Jag är jättenöjd med Nimbus. På slutet blev han trött och ville inte längre vara med. Intresset för godis och fokusen på mig försvann, så jag valde att avsluta och nöja mig så även om det var innan lektionen tog slut. En trött hund som åkte med hem i bilen. Han brukar gnälla och ha sig en liten stund, varierande längd beroende på hur trött han är, men idag så slocknade han nästan direkt och sov hela vägen hem heart

Namnlös

Det här inlägget postades i - Nimbus, - Valp, Foto&Film, Träning, Vilddjuren. Bokmärk permalänken.