Valpkurs lektion två

IMG_1859

Andra lektionen för lilla Nimbus. Han var mer distraherad av dom andra hundarna den här gången. Inte samma fokus på mig och därmed inte lika lätt att få till övningarna. Vi började lektionen med att repetera förra veckans kontaktövningar. Här hemma har det gått bra att träna dom, även utomhus. Men nu så gick hans blick mer till hunden bredvid än matte med godis. Inte intressant alls. Men i stunder var fokusen på mig. Det blev bättre ju längre tiden gick, men jag märkte en klar skillnad från förra veckans fokus. Däremot var han betydligt duktigare i kontakt övning 3, där godiset läggs på marken och han inte får ta förrän ögonkontakt och ett ”varsågod”

Vi fortsatte sedan efter en kissepaus med att köra ”Sitt” och ”Ligg”. Nimbus är ganska duktig på sitt, så länge han har fokusen med sig. Ligg är något han är sämre på. Men igår gick det jättebra. Även om han gärna slår på min hand med tassen innan (eller samtidigt som) han lägger sig ner, så lägger han sig ner. Och han gjorde det varje gång. Vi ska öva på att han ska lägga sig direkt från stående också. Just nu är vi i alla fall på att locka med godis, utan kontaktord, och berömma massor. Träning fortsätter hemma. Får se om vi kommit längre fram i övningen på en vecka.

Namnlös

Det här inlägget postades i - Nimbus, - Valp, Träning. Bokmärk permalänken.