Fokusera rätt

IMG_1087-2

Status: So-so. Är så trött och less på allt. Mentalt är jag nere i botten till en punkt då jag vill dra en filt över mig och inte kika fram resten av året. Jag har en tendens att älta saker. Att ta åt mig och vända och vrida på allt, som jag skrivit i ett tidigare inlägg. Och jag måste lära mig att släppa taget. Att fokusera på det som är bra och som gör mig bra. Det är lättare sagt än gjort. Att bryta något som är en del av mig, en del av min introverta sida, är svårt. Men jag försöker lite i taget att ta mig loss ur huvudets grepp och fokusera på annat. Jag må inte vara den som är omringad av vänner, som jag kan umgås med, prata med och ha som bollplank. Det är såklart jättetråkigt. Men samtidigt så trivs jag också med att vara för mig själv. Jag värderar min tid högt. Att få läsa en bok, ta en promenad, bara få vara. Umgänge får jag av barnen och maken. Men visst, en vän inslängd där att ibland umgås med skulle vara roligt. Men livet är som det är och jag har konstaterat det tidigare. Vänner är inget för mig. Dom där nära vännerna som vet allt om en. Som man lättar på hjärtat för om man har problem eller huvudbry. Som kan dra en ur skalet och få in skrattet. Som ändå, trots min introverta sida som ställer till det, finns där för mig. Som vill prata med mig. Just den vännen, som jag trott mig finna ett par gånger, finns inte. Det är något jag måste acceptera och därifrån ta mig vidare. Well, en dag i taget. En timme åt gången. I will get there.

IMG_1634
Bild från i tisdags

Vilddjuren: Cleo är inne i sin superfällningsperiod. Det är hår överallt! Tussar yr! Hon har blivit borstad jag vet inte hur många gånger men en timme efter borstningen ser man tussar sticka ut av underull som vill flyga iväg. Jag blir tokig! Det tar aldrig slut. Dammsuger huset och minuter senare ser man hårtussar ligga. Gömmer Cleo dom i en särskild hårtussgömma? För att dra fram när matte vänder ryggen och sen fnittra i det tysta över frustrationen jag visar? Gör hon det här med flit?! Gaaaah!!

IMG_1704
IMG_1691

Nimbus: Tack och lov för en korthårig hund. Även om han kanske kommer fälla lite så är det långt ifrån Cleos tusskrigsföring jag får hållas med. Han är min lilla goaste prins. Mitt ljus i mitt mentala mörker just nu. Tur jag har honom och hans ovillkorliga kärlek han ger i tid och otid. Vi njuter av våra promenader tillsammans han och jag. I lång lina ute i naturens lugn. Det ger ro i själen att knata i skogen. Idag på morgonpromenaden så klev vi utanför stigen. Nimbus went bananas! Han hoppade över blåbärsris, stenar och grenar. Snurrade runt träd, sprang runt mig, for fram och tillbaka. Han hade hur kul som helst! Det var så roligt att se!

IMG_1676

Barnen: Avslutade simskolans vårtermin i torsdags. Diplom och tre nya simmärken med hem. Glada barn och stolt mamma. Frågan är nu om dom ska fortsätta i höst eller om vi är nöjda med deras simkunnighet och fortsätter simma själva med dom.

stats

Träning: Det går långsamt framåt. Med tanke på hur jag mår så tappar jag all ork och energi. Jag känner inte för att göra något utan vill bara sitta i soffan med Nimbus i knät och låta dagen passera förbi. Men jag släpar mig ut dom flesta gångerna. Liksom jag gör sysslorna i huset även fast jag inte känner för det. Jag lite stänger av och kör som en robot. Gör det som ska göras utan att tänka. Sen kommer allt på kvällen istället när jag ska försöka sova. Det är ingen bra kombo. Men! Träning. Gym. Igår kom jag inte ut fast jag hade tänkt det. Men i torsdags blev det av, ett benpass, och idag blev det ett pass för rumpan.

Idag: Ledig. Ledig hela helgen faktiskt. Tänker göra minimalt, vilket säkert komma sluta i att jag gör för mycket. Antingen är det inget alls eller all-in. Även dagar när jag känner att jag inte vill göra något, när tankarna snurrar för mycket i huvudet, så när jag väl börjar göra något så fortsätter jag. Det ena avlöser det andra. Tankarna skjuts lättare åt sidan då och jag kan för en tid släppa det. Fast det kommer tillbaka. Som en bumerang. Never gone, always there, coming back again and again.

Ikväll: Siktar jag på film. Vad för film vet jag inte. Såg senaste mumien filmen igår, den var… meh…

Namnlös

Det här inlägget postades i - C, - Min träning, - Nimbus, - V, - Valp, Allmänt, Foto&Film, Kidsen, Träning, Vilddjuren. Bokmärk permalänken.