Börjat skolan :)

IMG_1658
IMG_1656

Igår var det skolstart för Nimbus. Valpkursen kom nu igång, en vecka senare (men då blir den förlängd en vecka på slutet istället) Efter att jag klurat ut hur jag hittade dit, fann en parkering och hittade själva lokalen, promenerade vi runt en liten stund då vi var en anings tidiga. Nimbus ville jaga fiskmåsar och duvor, haha. Väl inne i lokalen så skötte han sig jättefint. Han var intresserad av dom andra hundarna där, men han var lugn. Lite lätt pipande i början då han ville hälsa men inte fick. Vi körde tre övningar i spontan kontakt. Alltså utan kommando.

  1. Den första var att ha en godis i munnen (alt. hålla handen med en godis precis vid munnen) och gömma händerna (eller ha dom i knät) Så fort man fick ögonkontakt- Bra! och ge godis. I början var Nimbus distraherad av alla andra. Han hörde ordet bra runt omkring (ett ord han börjar förknippa med belöning) men han fick inget godis. Jätte konstigt. Tillslut däremot så fick han lite mer fokus på mig och sen var det inga problem.
  2. Nästa var att visa godiset i handen och sen sträcka ut det, bort från ansiktet. Vid ögonkontakt- Bra! och ge godis. Dom första två gångerna så gick han fram till handen. nafsade och slog på den med tassen några gånger innan han såg på mig. Men efter det tittade han på handen och sen på mig.
  3. Sista övningen var svårast för honom. Nu skulle godiset ligga på golvet en liten bit från mig. Vid ögonkontakt- Varsågod! och låta honom ta godiset. Detta var en utmaning för honom. Han försökte komma fram till godiset hela tiden. Såg sig omkring när han hörde ordet ”Varsågod”, gick runt, snurrade runt och hade sig. Tillslut fick man en kontakt och han fick ta godiset. Några gånger tog det innan polletten började trilla ner och han såg på mig allt snabbare.

IMG_1655
IMG_1675

Det följde en toalettpaus för hundarna och fika för människorna. Sen blev det lite prat, vi fick presentera oss och våran hund. Vi fick höra lite om hur kursen kommer se ut, fick papper och fick med oss en övning hem. Under den tiden så låg Nimbus på golvet och tuggade på ett ben. Vilket jag inte trodde han skulle göra. Men han var avslappnad och lugn och jag är så stolt över honom. Nu ska vi träna kontakt under veckan tills nästa gång. Vi har tränat det tidigare, både med och utan kommande, så just detta var ändå en enkel start på vår kurs tillsammans. Det var roligt och gav mersmak. Får se hur det går nästa vecka smile

Namnlös

Det här inlägget postades i - Nimbus, - Valp, Foto&Film, Träning. Bokmärk permalänken.