Tänk positivt

motivational-quotes-for-work

Status: Avklarat två av fem nätter nu. Ska jag hitta något positivt med nätterna som varit så är det väl att man har sluppit minusgrader. Och sen jobbar jag med dom två bästa kollegorna (dom övriga kan man skita i). Har sovit hyfsat bra dom senaste två nätterna. Natten mot måndag blev dåligt, men sen bättrade det till sig så just nu känner jag mig inte så trött. Mer än vad jag brukar vara efter träning wink Nu får jag chilla i två nätter sen är det på jobb igen. Något som piggade upp min dag idag var när jag såg en ekorre hålla på och bygga bo i en gran mitt emot köksfönstret heart Får hoppas den inte skräms bort av hundarna. Jag vill se ekorre bebisar!

Barnen: Vi har kört deras belöningsschema sen början av april och dom sköter sig bra. Dom är glada över att få hjälpa till med något och att sen få bocka av det efteråt. En tjuga i veckan blir det, vilket jag slår ihop till en hundring i slutet av månaden (då det är lättare att ta ut) V gillar att hjälpa till med maten. C har fattat en ljusning för att vika tvätt. Igår vek hon den själv utan att jag behövde vara med. Så stolt och glad tjej efter det. Och V gjorde i stort sett allt med maten igår. Han skalade potatis, stekte köttbullar och förberedde såsen. Att stå och röra om den medan den ska koka upp är för jobbigt, han blir ”så trött i armen”. Sen serverades V-mat, som han så fint presenterade den.

workout

Träning: Efter ytterligare en dipp i motivationen att träna så tänkte jag att jag kanske har tröttnat på den träningsform jag hållit på med ett tag nu. Så varför inte byta? Sagt och gjort. I måndags bytte jag tillbaka till pilates, som jag började hela min träningsväg med för alla år sedan. Kan ju säga att jag var helt svett och slut efteråt! Idag tog jag ett nytt pass och det var lika jobbigt det. Tyvärr fick jag ont i ena knät, så jag fick göra grundare benböj och utfall än i vanliga fall. Hoppas det bara var tillfälligt. Just nu känns det bra med ändringen av träningsform. Jag har i alla fall under dessa två pass inte känt att det varit motigt att gå ut i gymmet. Sen så anpassar jag antal pass utefter jobb och energi. Inte spikat antal dagar i veckan utan det blir mer flytande. Tror jag kommer finna det lättare då att slippa ge mig ut i gymmet på en dag som jag bara inte orkar eller knappt hinner med, bara för att det är planlagt så.

Annars: Är det lugnt. Idag kommer det inte ske så mycket. Kvällens planerade kurs blev inställd på grund av sjukdom, så efter träningen som jag nu gjort så har jag inget mer planerat idag. Grabben ska till fotboll men annars är det helt öppet. Ibland ska man ha det så också. Man måste inte ha något att göra varje morgon, eftermiddag och kväll. Något jag är dålig på. Blir rastlös av att bara inte göra något vettigt så jag brukar fylla dagarna med hushållssysslor och annat bara för att det då känns bättre. Det leder till att jag inte vilar mellan arbetspass så det känns som om jag aldrig är ledig. Jag har blivit bättre på det vilket fall.

Nibbe

Nimbus: Har nu börjat få gå på promenader i lång lina. Mer frihetskänsla för honom då och han verkar älska det! Nu skuttar han iväg från grusvägen/stigen och undersöker. Han springer ifatt och förbi mig (vilket såklart bränner mer energi grin) Hoppar och skuttar i högt gräs och verkar trivas som fisken i vattnet med sin nyfunna ”frihet”. Klämmer in lite inkallningsträning då och då samt kontakt. Och det är hög tid att köpa en ny sele till honom då han snart vuxit ur sin, och så vill jag köpa ett bredare halsband. Får ta en tur imorgon kanske för att inhandla det. Ikväll skulle vi gått på kurs han och jag, en valpkurs, men då ledaren blivit sjuk så har den blivit inställd. Det är synd för jag såg fram emot att få åka dit. Men nya tag nästa vecka då hon förhoppningsvis är frisk smile Och man kan inte annat än bli glad och känna hur hjärtat sväller av kärlek när jag möts av en överlycklig Nimbus på natten vars lilla svans viftar, tungan pussar och hela kroppen sprattlar av  glädje över att se mig heart Efter en kiss sväng ute så kryper han ihop i  mitt knä när jag sitter på golvet och ska ta av mig skorna. Där vill han ligga sen. Så nöjd så. Att matte har skorna på sig det struntar han i, likaså att jag sitter på ett golv och hellre skulle vilja lägga mig i sängen. Men jag brukar alltid sitta där med honom en stund medan han gosar ner sig, buffar och myser, innan det är dags för mig att äta något och sen sova. Mitt hjärtegos! love

Namnlös

 

Det här inlägget postades i - C, - Min träning, - Nimbus, - V, - Valp, Allmänt, Foto&Film, Kidsen, Träning, Vilddjuren. Bokmärk permalänken.