Koppla bort tankarna en stund

söndagsångestpng

Status: Söndagsblues då det är jobb imorgon. Ser inte alls fram emot det. Lite av en ångest faktiskt. Om det inte var så att vi behövde lönen, så skulle jag sagt upp mig för länge sen. Det var skönt att få spy ur sig det hela igår till syrran, även om hon såklart inte kan göra något åt det. Men att bara få säga det högt, till någon mer, och även få tillbaka att det inte är rätt det som sker, är ändå något som lättar lite på det hela som byggs upp inom mig. Att man sen efter det kunde tanka lite energi från familjen gjorde bara gott. Kravfritt, kända ansikten och bara tid för att slappna av för några timmar. Underbart.

Idag: Höll man alla jobbtankar på avstånd ute på vedbacken. Några timmar av skottkärre-körande och bärande av ved. Hela familjen höll på. Barnen hjälpte till, med raster såklart, och dom höll sitt tempo. Men dom var där, frivilligt, och hjälpte till tills vi fyllt alla vedkorgarna med ved. Sen var vi klara för dagen. Mer vedkörning en annan dag.

kalasdag

Nimbus: Fick mer miljöträning igår på kalaset vi var på hos syrran. Nya människor och nya dofter. Samt att han fick ha långlina, då dom inte har staket runt tomten. Det blev många timmar. Och min lilla prins var så duktig och så lugn love Han hade inga problem att vara hos syrran eller mamma. Hade inga problem med nya barn. Visst, han var matte-kär och var gärna hos mig när han blev trött. Men han skötte sig så otroligt fint! När vi kommit hem sov han som en stock i timmar. Helt utslagen.

Imorgon: Blir det som sagt jobb igen. En lång tuff vecka med fem nätter, varav tre ligger över hela helgen. Tänker även försöka få till ett träningspass om jag orkar. Känner att jag inte alltid orkar när jag ska jobba/har jobbat. Orken finns inte där och ibland känns det som att jag inte hinner. Så istället för att stressa och klämma in ett gympass, hoppar jag över det. Vill inte stressa kroppen igen som jag gjort en annan gång. Huset skulle behöva dammsugas också. Och tvätt vikas. Får se vad som hinns med imorgon. Beror helt på hur länge jag sover och hur bra jag får sova.

Nu: Ska jag vända dygnet igen.

Namnlös

Det här inlägget postades i - Miljö, - Nimbus, - Valp, Allmänt, Träning, Vilddjuren. Bokmärk permalänken.