I stora staden

i stan

Träning delux för Nimbus idag. Efter lunch, när temperaturen stigit lite mer, så var det dags för miljöträning. Först en biltur (som fortfarande inte är populärt) och sedan en stad. Med ljud och rörelse. Vi fick börja promenaden med att gå till en djuraffär då jag glömde bajspåsarna hemma. Och man ska ju plocka upp efter sin hund. Vad tror ni valprackaren gör innan vi nått affären? Jo, bajsar. Just snyggt. Vittnen och allt, speciellt en kvinna som gick in med sin barnvagn i porten bredvid. Så för att inte få onda ögat var det bara att prata högt med Nimbus; ”Kunde du inte ha hållit dig i fem minuter? Nu får vi gå tillbaka och plocka upp så fort vi köpt bajspåsar.” ”Kom nu så köper vi bajspåsar och kommer tillbaka och plockar upp.” Och ja, vi gick sen tillbaka och plockade upp.

stadsparken

Efter den lilla bajsincidenten gick vi till stadsparken och knatade runt. Nimbus ville sniffa på allt och alla. Kunde inte gå lugnt och stilla. Det var så mycket att se. Folk- stora som små, rullstolar, cyklar, rullatorer, barnvagnar, änder, fisk- & skrattmåsar, hundar och såklart trafik. Hans lilla huvud och nos gick säkert på högvarv. Han hälsade på en äldre dam, även om han var osäker på henne och gömde sig bakom mina ben om vartannat. Men hon blev så glad över att ha fått hälsa på honom, en ras hon aldrig sett förut. Lite sniffande, och hon fick klappa lite på honom, så trots lite osäkert gnyende från honom så skötte han sig jättebra.

hundmöte

Efter vi gått igenom större delen av parken och lyckats passera lekplatsen där en förskola höll till och lekte (han ville gå till dom och leka? hälsa?) så satte jag mig ner på en stenbänk i solen och vi körde lite ”Sitt” och ”Kontakt” träning. Förvånande nog så gick det bra. Han satte sig. Han såg på mig när jag sa hans namn. Beröm och godis! På väg därifrån sen mötte vi en kvinna med två hundar. Hon miljötränade den ena, som inte var hennes men som hon hjälpte till med att träna. Och denna hunden hade än så länge inte lyckats ha hundmöten. Men med Nimbus gick det jättebra. Dom nosade på varandra, hon fick nosa i rumpan på Nimbus medan han nosade på den andra hunden. Hela tiden på ett gott humör med en svansviftning. Kvinnan var så glad och stolt över hunden och tackade mig för att dom fick hälsa. Såklart fick hunden mycket beröm och godis och vi gick åt varsitt håll, båda med leenden på läpparna över ett mycket lyckat hundmöte.

avslutning

Jag och Nimbus rörde oss sedan mot slottet. Såg två illrar som även dom var ute på en promenad med sina ägare. Tog en bajspaus igen på stenlagda vägen. Varför inte i gräset vi passerade 10m innan, I don’t know. Följde Svartån, som i forsen lät mycket och var läskig enligt Nimbus, tog en liten sväng mot nedre delen av Stortorget på vägen mot bilen. Mötte en rottweiler som han fick hälsa på. Dom två ville leka, medan vi tråkiga ägare tyckte att det var en dålig idé. Sista biten till bilen var hyfsat lugn. Inte mycket folk på den gatan. Väl i bilen så la han sig snart ner, gnällde lite men somnade sedan. Såklart vaknade han så fort bilen stannade när vi kom hem men när vi kommit in och placerat oss i soffan slocknade han fort.

IMG_1304

Jag är så stolt över min lilla prins!

 Namnlös

Det här inlägget postades i - Miljö, - Nimbus, - Valp, Foto&Film, Träning, Vilddjuren. Bokmärk permalänken.