Ett ljus i mörkret

IMG_1016

Status: Kunde helt klart varit bättre. Har det tufft just nu på jobbet. Skönt vilket fall att det hemma funkar och känns bra. Får suga på den karamellen tills vidare. Och så fick jag sova hyfsat bra idag efter nattpasset. Nimbus låg ihopkurad i min famn från det att jag kom hem till 12 tiden, med ett avbrott för frukost och morgon toalett. Det dåliga däremot är att ”restless legs” problemet såklart kom igen. Denna gången i armen (som man också kan ha det) så jag hade svårt att somna, det hann bli ljust ute (ca.7?) innan det gav med sig och jag kunde få sova. Tack och lov då för Nimbus som idag låg kvar och snoosade i timmar. Annars har han vaknat vid 7-8 och tyckt att vi sovit tillräckligt.

Annars: Är det en lugn dag idag. Tränade igår istället för i måndags, så dagens träning är flyttad till imorgon. Och ute är det mulet och regngrått. Det är filmväder idag, synd då att jag har barnen hemma. Passar sig inte att jag kryper ihop i soffan och kollar på film hela dagen. Mat ska lagas och en fotboll ska grabben köras till. Ikväll däremot kan jag kolla på film, såvida jag hitta någon att kolla på som faller mig i smaken. Imorgon blir jag mer aktiv, är tanken vilket fall.

Barnen: Deras påsklov är nu över och lagom till det så blir jag långledig. Dålig timing det här, men inte mycket att göra åt saken. Hela påsk fick jag jobba så jag har väl ’efter påsklov- lov’, eller nått. Dessutom har barnen nu fått belöningsscheman. Sköter dom sig och gör sina uppgifter, så blir det månadspeng för dom. Inga svåra saker, utan enkla som göra sina läxor, duka bordet, hjälpa till hemma med sysslor, städa sina rum och så vidare.

IMG_1012

Nimbus: Mitt lilla charmtroll. Träning har legat lite i lä, vilket jag skäms lite över. Men jag har inte haft tiden eller orken till det. Han har hamnat lite i skymundan när livet i övrigt har strulat. Men vardagsträning sker såklart. Som att inte hoppa, sitta inför mat, inte tugga och såklart promenader. Jag hoppas att jag under långledigheten nu ska ta nya tag i det där. Dessutom väntar en valpkurs lite längre fram.

Peggy 3

Igår: Var utöver jobb, en tung dag. Igår markerade ett år. Ett helt år utan min finaste bästa vän. Ett år utan min Peggy. Jag saknar henne fortfarande. Jag vill ha henne här. Jag vill ha min svarta skugga efter mig. Min goaste följeslagare. Tänker på henne ofta, så gott som varje dag. Och det finns tillfällen när jag önskar att hon var här. När jag känner sådär extra för att krama om henne och glömma omvärlden. Det går ju inte nu. Och även om jag har Nimbus nu så är det inte samma sak. Han är inte Peggy och kommer aldrig bli. Han ska inte bli det heller. Han är sin egen. Men tänk om jag haft henne också. Nimbus är dock bra för själen. Han är go, och vill gärna vara hos mig vilket värmer och skänker ett ljus i det mörka. Det finns i alla fall någon som gillar mig. Att komma hem från jobbet och mötas av en själaglad valp som har saknat en är det bästa. Han är en bra kandidat att ta över den plats Peggy lämnade efter sig.

Nu: Ska jag komma på en kvällsmat.

Sen: Viktors fotboll och kanske en promenad i byn för Nimbus? Om inte regn beslutar sig för att vräka ner, då vill varken han eller jag knata i en timme.

Ikväll: Film. En skräckis kanske?

IMG_1027

Dagens negativa: Regngrått väder när jag önskat sol.
Dagens positiva: Se ovan bild- Min knähund.

Namnlös

Det här inlägget postades i - Nimbus, - Valp, Allmänt, Foto&Film, Träning, Vilddjuren. Bokmärk permalänken.