Är på gång igen

te

Mår: Tycks ha något på gång. Halsen känns lite… sträv. Dags för te!

Knät: Var till sjukgymnasten i torsdags efter en stressig sista timme på jobbet. Efter böjningar, bändningar, sträck och press så kom domen att det troligen är en inflammation under knät. Helt säker var hon inte men det lutade åt det så smärtan brukar vara lite diffus och svår att placera. Inflammationen har uppstått på grund av olika starka lårmuskler som dragit knät åt ena hållet, samt att det är instabilt. Det hela har då legat och skavt och irriterat (eller något sådant) och tadaa! Inflammation! kryckor Så jag fick lite övningar som jag ska göra varje dag, 15 reps x3, för att bygga upp och stärka den svagare lårmuskeln med förhoppning att det då ska hjälpa och ge knät en chans att läka och inflammationen att ge sig. Och så knästöd på det för att stödja upp det instabila. Även om jag var instabil i bägge knäna, mer i det vänstra som inte är inflammerad, så är det bara det högra jag ska  stödja. Men jag gör övningarna på bägge benen, för säkerhetsskull.

Måndag28

Träning: Med sjukgymnasten godkännande så får jag träna. Jag ska bara hålla noga koll på knät så det inte arbetar i fel vinkel. Och jag har valt, på eget bevåg, att just nu träna med enbart kroppsvikt och inget hopp och skuttande. Så inga HIIT pass. Så pilates kommer återupptas. Gjorde ett första pass igår för lår och rumpa, tillsammans med sjukgymnastens övningar. Kändes bra och kändes helt ur form, men jag är på gång i alla fall. Det tillsammans med promenaderna med Cleo i det numera lite kyligare morgonvädret. Känns som höst redan. Dags för tända ljus i huset igen.

Ridning: Terminen på ridskolan har börjat igen. Första lektionen förra veckan och jag fick Totte. Stora killen med stora stegen. Det gick väl sådär, skyller på att jag inte ridit sedan juni. Ikväll är det dags för lektion nummer två, får se hur det går.

Vilddjuren: Väntar på jaktsäsongen. Det är nedräkning som pågår. Snart så! Tills dess är det gos och mys, promenader och bus.

Segersjö

Helgen: Var det Segersjödagarna. På söndagen var hela familjen där (hör och häpna). Ungarna hoppade hoppborg, mumsade glass och tittade på hästarna som hoppade stockar, båtar, ner i vatten. Fullt ös! Och dom tyckte det var roligt, viket faktiskt förvånade mig. Även om man varit där förr, så gillar jag det. Fälttävlan är ju fantastiskt!

Namnlös

 

Det här inlägget postades i - Min träning, Allmänt, Foto&Film, Ridning, Träning, Vilddjuren. Bokmärk permalänken.