Dom röda rackarnas tid

Kräftor

Igår: Var det dags för den årliga kräft-ätningen. Syrran med familj var över och knäckte, sög och bröt dom röda rackarna. En annan, som tycker det är för mycket jobb för så lite mat, åt räkor. Och såklart västerbottenostpaj. Till och med efterrätt blev det i år. Ibland kan han maken min, han stod för allt igår. En annan var trött och seg efter måndagens extra nattpass att jag bara ville kura ihop mig med en bok och inte vara mer produktiv än så. Och jag var inte mer produktiv än så heller. Mot slutet fick även tjejerna vara med och mumsa upp lite rester av räkor, paj och korv från barnen. Avslutning på kvällen blev en film i soffan för mig själv. Snacka om en dag där inget blev gjort alls.

Knät: Har fortfarande ont av och till, mer eller mindre. Det är lite konstant där runt knäskålen hela tiden, med en sidekick av knävecket när jag rör på mig. Ibland sticker det till men mest är det bara en närvarande molande sorts värk. Jag har i alla fall varit i kontakt med vårdcentralen som skickade mig vidare till sjukgymnasten. Efter ett samtal via telefon så bokades det in ett besök nästa vecka. Så nu har jag tagit tag i det, även om jag inte tror att det kommer leda någonstans. Det är för diffust tror jag. Inte tillräckligt hämmande för att jag ska ha jobbigt ont eller inte kunna fungera i vardagen eller jobb. Men får väl se vad det hela mynnar ut i. Tills det mötet ska jag ha knästöd medan jag jobbar för att se om det hjälper. Det är tur man har schyssta kollegor vilket fall.

Annars: Är det väl helt okej. Less på jobbets tider som trots majoritet och påtryckningar inte ändras (även om det går alldeles utmärkt tidsmässigt). Och så börjar ju hösten komma och med det kommer jobbet bli så mycket tyngre och jobbigare. Vinterhalvåret är den värsta tiden att jobba på.

KuddTjuvenMinna

Vilddjuren: Har det lugnt. Jag vilar i och med knät, så några promenader blir det inte tal om även om jag vill ut. Att bara sitta stilla såhär är inget roligt när det inte är av eget val, så att säga. Men jaktsäsongen börjar dra igång så snart är det action på helgerna för dom. Och jag går fortfarande i väntans tider. Och löpet fortsätter i huset. Blod, blod och mera blod. Det blir en hel del hundgård för dom at the moment.

Nu: Är det soft chill. Ska ta lite disk snart.

Sen: Lunch ska ordnas och så ska jag sova.

Ikväll: Går jag på natt 1 av 3

Namnlös

Det här inlägget postades i Allmänt, Foto&Film, Vilddjuren. Bokmärk permalänken.