Mini semester

tåg

Måndag: Efter få timmars sömn efter söndagens nattpass åkte vi iväg för att hoppa på 9.40 tåget mot Stockholm. Pigga och glada barn, en mindre pigg mamma, men resan genomfördes utan större bekymmer. Ett kortare stopp på några minuter för ledningsfel var det enda. Första dagen i stora staden bjöd på mycket gående. Till hotellet, till rätt busshållsplats (som slutade med att vi gav upp och tog en taxi), runt på muséet, till en restaurang, Retro, och sen tillbaka till hotellet. Knata, knata, knata.

Museum2Museum1

Muséet var något Viktor ville se, främst dinosaurier. Så vi tog helt enkelt Naturhistoriska riksmuséet. För en annan, en besvikelse faktiskt. Det var mindre än vi trott. Men barnen hade stora ögon och tittade på allting, vissa längre stunder, andra kortare. Så även om vi vuxna kanske hellre hade sett ett större (hej utlandet?) så var barnen nöjda och det var hela grejen.

Hotell

Hotellet: Var inte det bästa. Eller ja, man får vad man betalar för antar jag. Ett rum, enbart en säng och litet bord, gemensam toalett och dusch. Vi hade två rum, ett till oss och ett till barnen. Sängen var alldeles för mjuk och det sprangs alldeles för mycket i korridoren och granndörrarna. Men det var en natt så det fick gå. Hotellet hade dessutom en pool på taket som vi badade i måndagskvällen. En frukostbuffé på morgonkvisten och sen gick jag och barnen till lekparken nedanför medan maken tog en lur. Vid tio packade vi ihop, checkade ut och begav oss iväg för nästa äventyr.

GrönaLund

Tisdag: Var ägnat åt Gröna Lund. Grabben är mammas modiga stora daredevil! Han ville åka alla dom värsta karusellerna och blev mäkta besviken när han var 15cm för kort för att få åka dom. Nästa år kommer han och jag kunna ha riktigt roligt på nöjesparker! Vi åkte bl.a. Vilda musen, hans största berg och dalbana hittills (vilken bara fick gott betyg och brett leende) och vi åkte Eclipse, den högsta karusell han varit på. Snurrgunga högt, HÖGT, upp i luften (lite läskig i början då det var så högt men det kom han snart över och gav den tummen upp) Långa köer, så vissa karuseller han ville åka skippade vi just p.g.a. kön. Tösen åkte betydligt färre och mindre karuseller med pappa sin. Sen sammanstrålade vi för lite spel innan det var dags att ta spårvagnen till centralen för middag och 18.25 tåget hem.

Vinster

Vinster blev det såklart för familjen.

Idag: Är det vardag igen. Jobb vankas, hus har städats och kök har rensats upp.

Träning: En 3km löprunda på morgonen med Cleo och sen ett kortare pass i gymmet.

Nu: Hög tid för ett par timmars sömn.

Sen: Nattpass på jobbet.

Namnlös

Det här inlägget postades i - Min träning, Allmänt, Dagstripp, Foto&Film, Kidsen, Resor. Bokmärk permalänken.