Getting there

Cleo träning 1

Vilddjuren: Ända sen jag förlorade Peggy har jag inte kunnat träna eller promenera med dom andra hundarna. Det har varit alldeles för känslosamt. Bara tanken på att ta ett koppel utan att Peggy kommer glatt viftandes på svansen får det att knyta sig i bröstet på mig. Det är inte samma sak utan henne här. Men nu har jag kunnat tänka tanken utan att vilja gråta, bara den senaste dagen eller så. Och idag så gjorde jag det. Jag tog ett koppel i handen med tanken att använda det och inte bara hänga undan det. Cleo fick äran att bli den första hunden jag tog ut efter Peggy. Vi höll oss på tomten, men jag tränade med henne. Jag tränade hund. Jag använde ett koppel igen. Det är ju tanken att man ska kunna cykla med Cleo, precis som med dom andra två, utan att känna att hon kommer dra omkull en.

Dagens träning:

  • Gå bredvid cykel utan att dra eller bli rädd. Vi gick fram och tillbaka på grusgången, fyra varv. I början så var nog cykeln lite lätt läbbig, hon ville gärna gå framför styret istället för bredvid. Men för att vara hennes första träningspass med cykeln så är jag väldigt nöjd. Ingen panik. Inget dragande. Hon lyssnade på mig. Klart godkänt!
  • Koppelträning. Avslutade med mer bekant koppelträning. Gå fint utan att dra. Hon är väldigt arbetsvillig och tycks göra vad som helst för godis. Det bådar såklart gott för vidare träning. Någon minut bara och sen blev hon fri för bus och lek med kompisarna.

Cleo träning 2

Och jag överlevde ett första träningspass med hund. Det går sakta, men jag rör mig framåt. Verkligheten och nya vardagen börjar sjunka in. Jag har accepterat att hon är borta och även om jag fortfarande sörjer och saknar henne så börjar livet återgå till det mer normala igen. Peggy är alltid med mig oavsett. Och en vacker dag ska jag skaffa mig en ny hund, en ny bästa vän som ska förgylla mitt liv så som hon gjorde.

C & V: Har nu äntligen påsklov. Efter att ha fått vara på fritids i tre dagar då vi båda jobbat, har dom nu flera dagar ledigt. Detta är dom glada över och planerar att leka en massa, leta påskägg och bara ha kul. Så som det ska vara.

20170412_192011

Annars: Var det vår bröllopsdag igår. 12 år tillsammans och 9år som gifta. Tiden går onekligen fort. Nästa år är det ju 10 år som gifta. Galet! Inte mycket till firande igår, jag var trött efter avslutat nattpass, han var trött efter lång dag på jobbet och tidig dag idag. Men vi firar oss senare. Ikväll blir det dessutom att ordna barnens påskägg som sen ska gömmas, ute om väder tillåter, annars får jag försöka gömma dom inomhus. Och precis som förra året, inget godis i äggen.

Namnlös

Det här inlägget postades i - C, - Lydnad, - V, - Valp, Allmänt, Foto&Film, Kidsen, Träning, Vilddjuren. Bokmärk permalänken.