Zombieland

bpm

Sömn: Natten har varit lång minst sagt. Gick och la mig hyfsad tid, efter ridlektion och allt. Klockan var väl runt 23 då. Men tiden fortsatte att ticka på. Jag kunde inte somna. Det var varmt. Min puls var högre än normalt under vila, den låg på runt 80bpm, när det normala fall ligger runt 58-60bpm. Inte så att det kändes som det slog fortare, men hårdare. Kände det i hela kroppen och det i sig höll mig också vaken. Och sen dotterns envisa hosta som höll i sig hela natten Och mitt huvud som inte ville vara tyst. Mycket på en gång som utan problem såg till att jag inte kunde sova, men det huvudsakliga var hostan som ekade i rummet intill och pulsen som slog hårt i kroppen. Värmen såg jag till att få bort genom att öppna fönstret i sovrummet. Blev mycket svalare och skönare då. Att kliva upp vid 7 på morgonen efter att ha fått 2,5timmars sömn känns. Ögonen känns grusiga, torra och ofokuserade. Kroppen seg och huvudet helt borta. Zombieland here I come. Att jag ska jobba natt lockar inte. Men jag hoppas på att jag kan sova bra innan. Lär gå och lägga mig tidigare än normalt bara för att få fler timmar.

frisör

Igår: Var jag iväg(tvingad) till frisören. Det är väl ett år sen sist jag klippte mig. Så håret blev välbehövligt klippt och så ljusade jag till det också. Kändes skönt att bli lite ompysslad, något jag borde göra oftare (speciellt håret) men jag är dålig på att ta hand om mig själv och unna mig sånt. Jag lägger hellre dom pengarna på annat, som kidsen, än på mig själv. Just därför som jag inte köpt nya shortchaps, ridskor och vinterridjacka till mig själv. Dom pengarna kan jag ju köpa nya skor och vårkläder till ungarna. Det blev även stallet gånger två igår så…

20170216_122602

20170216_205404

Ridning: Får sig sin egna punkt som vanligt. Först efter en seg start (dålig natt där också) kom jag iväg till stallet. Ett dressyrpass på Palle på volten. Han gick riktigt fint. Körde övergångar igen och han svarar bra på det. Distraktionerna var få dessutom så fokusen var i stort sett på topp. I galoppen gick han lugnt och fint. Det artar sig helt klart smile En traktor med tillhörande skogsvagn (som som man lägger nerhuggna träd i, vet inte rätta namnet) körde förbi och skrämde honom, såklart. Traktorer är livsfarliga och något man borde fly ifrån illa kvickt, enligt Palle.
På kvällen sen var det ridlektion igen med torsdagsgruppen. Jag fick Olga denna gång och första reaktionen var ”Ugh, Olga *suck*” Men jag måste dra tillbaka det. Hon överraskade mig glatt med att gå riktigt fint. Hon har utvecklats en hel del sen sist jag red henne när hon var ny i stallet. Nu kunde hon allt vi gjorde. Det var fokus på tempoväxlingar. Arbetsskritt- ökad skritt- samlad skritt. Arbetstrav- ökad trav- samlad trav. Hon gick riktigt fint och samlade ihop sig kanonbra. Det gick så sakta i traven utan att hon bröt av till skritt. Så duktig så. Dessutom hade hon formen rätt väldigt mycket genom hela lektionen. Galoppen sen så blev även M överraskad över att se henne gå fint i form och i arbetsgalopp. Olga har en tendens att köra på som ett ånglok om man inte kan/orkar få ihop henne. Något som jag lyckades med, även om det krävde en hel del av mig. Så även denna lektion med M fick jag massor av beröm och jag växer flera centimeter då. Nu har jag haft två lektioner som boostad mitt självförtroende. Nästa vecka är det lov.

Idag: Men nattens minimala sömn så blir dagen väldigt oaktiv. Kommer ta en promenad med Peggy. Gymmet får stå åt sidan då jag inte har energi till att träna. Huset får vara med sina hushållssysslor. Jag ids bara inte idag. Mer fokus på sömn inför nattpasset som väntar.

Imorrn: Har jag tagit ledigt från jobbet. Ett gäng från jobbet, på 7 personer, ska ut och käka tillsammans. Lite afterwork. Blir nog nice, det var det förra gången.

Dagens positiva: Solen kikade fram under promenaden.

Namnlös

Det här inlägget postades i Allmänt, Foto&Film, Ridning. Bokmärk permalänken.