Nu blir det mycket

blåmärke

Jobb: Njuter av nya tre dagar ledigt. Det är inte ofta vi har dom, mest är det två dagar (som i verklighet blir 1½ då man sover bort halva dagen eller är superseg) Sista arbetsdagen blev lång. Chefen var på plats och skulle göra en kontroll så alla var extra noga, vilket resulterade i att vi jobbade för länge. Men vi fick godkänt så… Dessutom så halkade jag när jag skulle klättra in i tåget så ett maffigt tvådelat blåmärke har jag fått för det. Bilderna gör det inte rättvisa då det syns mycket tydligare för blotta ögat men ni får en fingervisning om hur det ser ut. Ömt är det också. Största blåmärket jag fått på jobbet någonsin. På lördag kliver jag på igen för nytt fyra nätters, urg.

Sömn: Um… vad ska man säga om det. Det vanliga antar jag. Dryga åtta timmar i natt, men känner mig långt ifrån utvilad. Story of my life, or sleep, om man ska vara petig. Ibland undrar jag om det finns något som ligger bakom det här. Något som en läkare kan peka ut och säga ”Det här är det! Här är lösningen.” Men samtidigt, vilken läkare skulle träffa en för det här? Tid har dom ju knappt till när man verkligen behöver dom. Men kanske skulle simpla blodprover kunna ge en fingervisning?

 FebProm

20170208_131314

Vilddjuren: Ena dagen solsken och fågelkvitter så man anade våren i luften även om det var minusgrader ute. Andra dagen mulet, lika kallt och rena vintern. Jag var frusen från början till slut hela dagen, om det beror på kylan, tröttheten eller en kombination av båda kan man undra. Men jag eldade hela dagen och kände mig aldrig varm. Klädde på mig med flera lager kläder på promenaden men frös ändå. Längtar till våren och sommaren så det heter duga. Men Peggy älskar att få komma ut på våra rundor. Och jag kommer ge henne dom, oavsett hur mycket jag fryser, för jag vet inte hur länge hon är kvar hos mig. Vi ska njuta till max tillsammans och hon ska få göra det hon tycker är roligt. Dom andra hundarna då?
För det första: Dom är Jimmys jakthundar. Inte mina. Han får motionera sina hundar själv tycker jag. Åtminstone hjälpa till.
För det andra: Det är tre jakthundar med mycket jakt i sig. Jag kan inte ta ut alla tre på en gång, jag skadar mig fysiskt varje gång. Oftast axel/skuldra som tar smällen. Tänk er tre hundar som alla vill åt samma håll, tre starka hundar, jag har inte mycket att sätta emot. Speciellt inte nu när man glider på snön/isen.
För det tredje: Det finns inte tid att ta tre separata promenader. Såvida inte alla ska få max 15minuters rundor, typ 1,5km. Vilket för dessa är alldeles för lite. Peggy orkar inte mer än sina 3km, i lugnt tempo, dom andra skulle behöva minst 5km. Och tre 5km rundor plus en 3km i lugnt tempo hinner jag inte med. Om jag inte ska lägga allt annat åt sidan och bara gå på promenader. Logistiken fungerar inte. Tyvärr.

 20170207_154257

20170208_151134

Träning: Jo du, det har blivit av och träningsvärk gör sig påmind om det, haha.
Tisdag: Överkropp. Först Kick-boxing HIIT. Pust och phu! Uppercut, jab, jab. Jab, jab, armbåge. Och allt vet vad. Slå skiten ut någon osynlig framför en. Och fort skulle det gå. Därefter styrketräning. Biceps, triceps, lats, axlar, bröst. Kämpade och slet och känner belöningen av det idag (och igår såklart) Men det kändes riktigt bra! Märktes dock, såhär i efterhand, att jag haft en paus på en vecka för jobb och vila. Men så får det bli. Hinner jag inte så tänker jag inte stressa in träningen. Inte igen.
Onsdag: Här fick sig underkroppen en genomkörare plus bålen. Allt i ett HIIT program. Squats, Stjärnhopp, Upp-Upp-Ner-Ner, Lunges med hopp, Jumping Jacks, Single leg jack knife (namnet på svenska?) m.m. Svetten rann och pulsen dundrade. Älskar nedvarvningen och stretchningen efteråt. Rena drömmen!
Idag: Då det blir två ridningar så får gymmet stå över. Tycker det räcker med två träningspass.

 20170209_104400

20170206_084832

20170209_104421

Ridning: Tränade övergångar med Palazzo idag. Skritt-Halt. Skritt-Trav. Trav-Galopp. Och tvärtom. Han skötte sig riktigt bra idag! Lite lätt distraherad av Mizita i hagen intill som knatade runt och ropade efter sin kompis som åkt iväg en sväng. Och han hoppade skrämt åt sidan en gång för något mystiskt skrämmande som bara han såg. Men utöver det så var han riktigt duktig och jag är väldigt nöjd med honom. Något hårt underlag så jag tog det relativt lugnt ändå, med mestadels skritt och trav. Lär bli tuffare ikväll när det blir ridlektion på Karlsdal. Hoppas hon kommer ihåg att jag är med vissa torsdagar så hon denna gången har satt upp en häst på mig. Lär bli varse ikväll.

C: Är iväg till en kompis idag för lek. Svårt att välja ut en då så många vill leka med henne (åååååh så roligt att få höra för övrigt!) Är alltid ett pussel att få ihop med passande dagar för alla parter.

V: Har en kompis över för lek idag. Fullt ös medvetslös med två grabbar i huset. Barnen bara växer och blir större för var dag som går.

Nu: Ska kvällsmaten förberedas och tillagas.

Sen: Hämta C, äta mat och iväg för nästa ridning.

Imorgon: V ledig från fritids då jag är ledig. Huset ska städas. En present måste inhandlas. Jimmy ska firas. Ett träningspass ska tas.

 Namnlös

Det här inlägget postades i - C, - Min träning, - V, Allmänt, Foto&Film, Kidsen, Ridning, Träning, Vilddjuren. Bokmärk permalänken.