Avslut

tösabit

Det var inte ett utan två avslut igår, så att säga. Först på dagen var det dottern som avtackades. Hon slutar ju dagis snart och i höst börjar hon i förskoleklass. Min tjej börjar bli så sjukt stor och jag vet inte vart tiden har tagit vägen. Det var festligheter hela dagen på dagis för ungarna, med disco, lek och godsaker. På eftermiddagen fick vi föräldrar och syskon komma och då bjöds det på fika och lek, för att avslutas med att 6åringarna avtackades. Dom fick en blomma och ett egengjort bokmärke. Viktor ville också ha men han får snällt vänta till nästa år, då är det hans tur.

lektion7

På kvällen sen var det vårterminens sista ridlektion. Vemodigt. Förvisso kommer jag fortsätta att rida hela sommaren då jag har Palle och Texas att motionera. Men det är inte samma sak, det är inte lektionsridning. Hade jag haft råd skulle jag gärna ta privatlektioner under sommaren, antingen på ridskolan eller vid ridbanan här hemma, det ska tydligen gå att få lektion där. Men som sagt, det kostar ju pengar. Coming off topic här. Sista ridlektionen. Hade Lexus, som jag bytte bort förra veckan då vi hoppade bana, men igår var det dressyr och då har jag inga problem med att ha honom. Och herregud vad fin han var igår! Jag är så himla nöjd med honom! Han jobbade på riktigt fint att han blev trött och inte riktigt orkade den sista övningen. Det gör mig inget, han kämpade på fint och jag kan inte annat än att ge honom beröm. Sjukt fin liten pålle! Vi red en bana, evighetsbana som K kalla det. Vid A en stor volt över tre bommar, snäv skänkelvikning ena långsidan mellan tre bommar, framdelsvändningar runt koner och tillbaka till volten. Först allt i trav utom framdelsvändningarna. Sen blev det galopp på volten och trav resten, även vid konerna. Sen blev det också skänkelvikningar i galopp + volten och framdelsvändning i trav runt konerna. En löjlig väjning första galoppvolten vid bommarna (en jacka, huga, vad skrämmande!) annars gick han superfint. Tog de snäva skänkelvikningarna och gjorde superfina framdelsvändningar runt varje kon. Skänkelvikningarna i galopp gick bra dom också fast han fann dom bra mycket svårare än i trav. Denna evighetsbana gjordes såklart i båda varven och han var lika fin i båda varven. Den avslutande övningen, som Lexus inte riktigt orkade med, var att galoppera slalom mellan koner (Grön bana + koner). Galoppvolten var med också, så först volten på ena kortsidan och sen vid den andra kom slalomen. För Lexus del, trött som han var, orkade han inte ta alla konerna, dom stod för tätt. Vi fick ta lite varannan kon istället så att det inte skulle bli ett dåligt avslut för någon av oss. Men han kämpade på bra. Fina Lexus, en pärla i dressyren igår. Välförtjänta morötter och sen ut i hagen och vi ryttare tog oss en avslutningsfika tillsammans. Nästa termin kommer gruppen se annorlunda ut. P slutar p.g.a. jobb och familj, J byter dag, A blir sporadisk och jag kanske inte ens är kvar själv. Beroende på om jag kommer in eller inte. Men kommer jag inte in så blir det jag och N i gruppen. Sen får man se om det dyker upp nya ansikten eller inte. Detta tas i höst, nu är det bara leenden efter igår!

Träningen:
Tisdag; Ridlektion
Onsdag; Styrka överkropp och test-jogging på gräs, knät sa ingenting!

Namnlös

Det här inlägget postades i - C, - Min träning, Allmänt, Foto&Film, Kidsen, Ridning, Träning. Bokmärk permalänken.