Minna ser sig om

MinnasMiljö3

Söndag är gymnastikens dag. Kidsen lämnas av för en timmes gymnastik och jag passar på och tar en promenad i Mellösa. You know, massa nya dofter, chanser till att möta hundar, cyklister fotgängare. Mycket nytt, mycket intryck, mycket allt! Jag brukar ta med mig Peggy. Hon är ju ”min” hund, pensionerad jakthund och min (inofficiella) bullhund. Såklart är det henne jag tar med mig, henne jag tränar med. Hon är ju min. De andra är hans. Hans jakthundar, hans träning. Ja, vardagsträningen är jag såklart med på. Sitt, ligg, inte tigga, nej, gå härifrån and so on. Men träning utöver det tycker jag ligger på honom, det är som sagt hans hundar. Han som valt att skaffa dom. Han som valt ut dom. (Siri lite av ett undantag).

MinnasMiljö2

Men! Idag, fina vårvädret till ära och allt, fick faktiskt Peggy stanna hemma och Minna äran att få följa med. Fjant, Fröken Fluff, Minnis. Oj, oj, oj vad hon var exalterad! Det sniffades, det sprangs kors och tvärs, flämtandes och svansviftandes. Uppstressad av det hela men samtidigt var det ju så kul! Hon lyssnade på mig när jag kallade på henne, kom till mig, satte sig, tittade på mig någon sekund i taget innan omgivningen tog uppmärksamheten igen. Inte det minsta intresserad av godis så beröm fick bestå av just beröm, klapp och gos. Sådär snabbt utdelat medan man hade hennes uppmärksamhet. Hon fick även en stund på tio minuter där hon skulle varva ner och ta en paus. Det gick sådär. Det pep och gnälldes. Hon hade lite myror i benen och kunde inte vara still längre stunder. Halsbandet kliade visst också en massa när man var stilla. Men det var en tvungen paus, väntade på dottern som skulle komma ut från sin gymnastik (sonen sjuk denna söndag). Kan säga att det var en glad hund som fick röra på sig sen, även om det bara var till bilen. Hon sov gott hemma sen på eftermiddagen.

MinnasMiljö

Vi mötte dock ingen hund, hamnade bakom en på avstånd bara. Mötte två cyklister och två tanter som var ute och gick. En så fin dag, vart fanns alla?

Namnlös

Det här inlägget postades i - Miljö, Foto&Film, Träning, Vilddjuren. Bokmärk permalänken.