+ & –

Vissa dagar saknar man att ha ett ridhus att tillgå. Vissa dagar inbjuder till långa ridstunder medan andra är mer nödvändigt ont och blir således också lite kortare. Man vill inte vara där i snålblåst och regn, i stormvindar, snöbyar, eller varför inte alltihop i en enda stor röra. Då stannar man hellre i stallet, myser och pysslar med hästen. Jag gav mig ut ändå trots snålblåst och regn. Det var inte roligt. Det var kallt och blött. Det blev ett kortare pass än vanligt, dels p.g.a. vädret men också p.g.a. av Palle själv.

Dagens + : Stor del av passet gick han fint, i form och lugnt.
Dagens –1. Palle blev rädd för… eh… något på vägen till ridbanan. Jag såg inget först men sen passerade vi ett kadaver, eller ja, ett skelett mer. Skyller allt på den. 2.Mot slutet av passet blev Palle rädd för ALLT. Spelar ingen roll att vi passerat saken flera gånger innan, men nu var det helt plötsligt en hästätande vedpall med många vassa tänder och klor. 3. Hästen i hagen bredvid banan började bralla runt. Det resulterade i att Palle hoppade till höger och vänster. Brallar en, brallar alla?

Så det goda, som förvisso bara var en sak (men den varade länge nog för att överväga allt det dåliga), får jag suga på som en karamell. När han gick så bra så skulle ritten kunnat bli lika lång som annars, trots vädret, men när det började bökas, stökas och ha sig så kände jag bara, nä. Så efter att han gått acceptabelt förbi de hästätande pallarna så avslutades passet och vi knatade tillbaka till stallet. Tack och lov för regnkläder så jag slapp vilket fall känna mig som en blöt katt.

Det här inlägget postades i Ridning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till + & –

  1. Jennie och Lova skriver:

    Ja men exakt! Hellre julgran än påkörd liksom! 🙂

    Åh vad jag saknar att rida när jag såg din häst…

Kommentarer inaktiverade.