Bästaste Olga!

Kall och frusen som jag var igår så drog jag på mig långkalsongerna under ridbyxorna. Det var blåsigt, småregnigt och kyligt ute. Kikade på lektionen innan i väntan på min tur och sen var det bara att sitta upp och sätta igång. Redan från start så kändes Olga jättefin! Hon var mjuk och följsam, lyssnade otroligt bra när jag med sätet saktade av (att ta med tyglarna är ju som sagt meningslöst i stort sett på henne) och jag kände att den här lekttionen nog skulle gå bra. Och det gjorde den. Från start fram tills hon blev trött mot slutet. Började med att galoppera igång dom längs fyrkantspåret. Öka galoppen och låta dom sträcka ut på långsidorna och samla upp dom på kortsidorna. Efter det blev det voltarbete. Små volter i varje hörn. Olga gick så fint så Därefter följde mer voltarbete, vi delade upp oss på två stora volter. I fin form och ställning växlade vi mellan att minska volten och öka volten. Och jag kan säga det, att denna lektion under voltarbetet, skulle jag vilja haft på film för Olga gick och kändes så fin. Hon gick som en klocka! Men jobbigt var det tyckte hon och pausen som följde efteråt var mycket välförtjänt.

Så kom det en övning. Vi skulle vända in från hörnet, i skänkelvikning, över några bommar, skänkelvikning tillbaka till spåret, lägga en 10 metersvolt eller så på kortsidan. Nästa hörn och ny skänkelvikning in mot mitten ungefär, lägga en volt och sen skänkelvikning tillbaka till spåret och så började det om. Nu fick jag verkligen arbeta med Olga, för det där med skänkelvikning är ingen lätt sak säger hon. Vissa gånger gick det bättre än andra. Vissa var bara helt åt pipsvängen. Lite senare lades det in galopp på volten och det medförde att skänkelvikningen som följde blev än mer katastrofal. Jag fick inte ner henne i tid och hon var trött så hon bulldozrade sig fram och lyssnade ytterst dåligt på mina förhllningar. Efter den lilla volten gick skänkelvikningen tillbaka till spåret lite bättre för då hade hon lugnat ner sig efter galoppen. Men jag kände att hon var trött, vilket jag förstår för hon hade arbetat så himla bra. Så jag avslutade övningen i förtid för det var ingen mening att traggla när hon ändå inte orkade. Vi avslutade lektionen sen med att rida diagonalen (snett igenom) i ökad trav några gånger. Om man bortser från de få gångerna hon föll in i galopp mitt på, så gick hon även där väldigt väldigt fint. Olga är en sån som oftast har ett tempo. En trav, en galopp osv. Så att få in en öka, lyckad öka, är kanon!  Och i både trav och galoppen! Supernöjd med lektionen, med Olga och även då min egen insats, fick hon njuta av en avborstning, äpple och sen komma ut i hagen.

Det här inlägget postades i Ridning. Bokmärk permalänken.