Hunting season

Denna vecka är det älgjaktsvecka (för den som inte vet det). Karln är ute och roar sig i skogen medan en annan får ta markservicen hemma med allt vad det innebär. Ingen större skillnad alltså, haha. Men i och med jakten så varierar antalet hundar hemma. Kan ha en, som två och även alla tre. Idag är det två, igår var det två, i förrgår tre och i måndags en. Den enda som alltid är hemma är min fina Peggy, då hon inte längre är en jakthund direkt. Men hon är lika glad för det. Blir lite extra mattegos  I tisdags tog jag ut Minna ensam för lite träning. Hon skötte sig fint även om hon blev ivrig i skogen. Hon trodde väl säkert att hon skulle få springa lös och ha sig. Och så har lilla Minna fått vara med i skogen som sagt. Lite träning även det, fast det är Jimmys del.

Det var ju även ridning i tisdags (såklart). Det blev en hel del voltarbete i skritt, trav och galopp. Öka och minska volten. Behålla form och ställning. Peplis gick jättefint. Men i galoppen så märktes det att hon tyckte det var en jobbig lektion för hon blev trött och orkade inte riktigt hålla galoppen när volten blev lite mindre. Då har man jobbat med henne. Hon var till och med svett efteråt. Roligaste jag fick höra sen i slutet av L var att Peplis verkar trivas med mig. Hon går så bra med mig. Sånt gillar man att höra

Imorrn drar jag på mig arbetsskorna igen för några veckor. Fram till fredag vecka 44 har jag jobb sen får man se. Men det ska bli skönt att få arbeta igen. Nu har jag haft lite ”semester”. Blir dock inget bussåkande för mig då jag måste lämna kidsen på morgonen, så det blir bilåkande för mig. Tur att man kan få ett parkeringstillstånd till personalparkeringen. Jag vet inte riktigt vart jag kommer vara och städa, men det upptäcker jag imorrn bitti.

Det här inlägget postades i - Valp, Allmänt, Ridning, Träning, Vilddjuren. Bokmärk permalänken.