Höstdag bland löven

Efter att kidsen lämnats av på dagis for jag över till hundarna där hemma och plockade med mig Minna till Mellösa. Tänkte att hon skulle få en ordentlig promenad samtidigt som det skulle vara lite mental träning. Nya dofter och så ni vet. Hon är inte så mycket koppeltränad men går över förväntan bra ändå. Ivrig var hon och hon ville gärna kika på det som Ebba stod och stirrade på eller grävde efter (mamma, pappa och Ebba var med ut på promenaden) Men hon lyssnade och drog inte som ett ånglok för att nå fram. Tack och lov. En rask lång promenad i friskt höstväder. Tänkte att Minna skulle tagga ner och i stort sett bara lägga sig ner när vi kom in, efter att ha druckit vatten. Det var dumt av mig att tro. Hon hade svårt att slappna av. Så där finns det ett nytt träningsmoment, avslappning. Att kunna ligga ner i lugn och ro utan pip, gnäll och flämtande. Hon la sig tillslut, efter en tid, lagom till när jag behövde ordna med lunch. Så typiskt  I bilen på väg hem igen så var hon lugnare än på ditvägen. Hon la sig ner och vilade under vägen hem. Vet inte hur trött hon var när Jimmy kom hem sen och släppt ut dom från hundgården, men sak samma. Hon fick välbehövlig träning.

På eftermiddagen sen så tog jag ut Ebba på en cykeltur. Dessutom fick kameran följa med mig ut. Har ju ont om höstbilder så det tänkte jag råda lite bot på. Dessutom passade man på att ta lite kort på Ebba, när man ändå är här och har henne tillgänglig. En lång cykeltur i skogen vars färger numer går i gul, orange och röd. Vackert, faktiskt, när man tänker efter. Några små blommar fanns det än som trotsade höstkyla och väta.

Och en liten baskilusk har hittat hit. Jag är förkyld.

Det här inlägget postades i - Valp, Träning, Vilddjuren. Bokmärk permalänken.