Förvånande promenad

Igår fick Minna följa med mig ut på min raska kvällspromenad. Jag var osäker på hur det skulle gå då hon inte fått särdeles mycket koppelträning. Vilket jag skulle tagit tag i denna vecka om jag inte fått förlängt på jobbet. Men hon fick följa med ändå. I värsta fall skulle jag få vända och byta hund. Men Minna överraskade mig med att sköta sig riktigt bra. Hon drog inte och hon lyssnade på de lätta koppeltecken jag gav henne. Hon var lugn och fin. Travade med mig och nosade. Så hon kommer helt klart få följa med ut fler gånger. Annars är det bara Peggy jag tar med mig ut då Siri är alldeles för het och drar som en idiot i början.

Minna har blivit så stor nu, fast hon fortfarande är valp. Men jag tror bestämt hon behöver ensamhetstränas. För det går inte att lämna henne ensam inomhus. Eller för den delen låta henne ligga på en madrass eller liknande. Bara filt rakt på golvet i en liten inhägnad. Allt annat tuggar hon sönder. Och så är hon sjukligt morgonpigg. Klockan fem sätter hon igång med sitt boff, gnäll och skäll. Vilket i slutänden väcker barnen. Så allt som oftast sover hon i hundgården. Men hon tycks trivas med det. Hon tycker det är alldeles för varmt inomhus, vilket en annan förstår med tanke på hur mycket päls hon har.

Det här inlägget postades i - Valp, Träning, Vilddjuren. Bokmärk permalänken.