Gnälligt värre

Nu har det gått ett par dagar sedan man kom hem från norra sverige med lilla pluttas. Hon är en busig liten tjej som formligen älskar att pussas. Så go så  Det har blivit lite olyckor inne, men så är det med valpar. Hoppas bara att hon inte är en sån som det kommer ta evigheter att få rumsren. Hon och Peggy kommer sämst överrens, vilken överraskade mig. Trodde det skulle vara Siri som skulle vara negativ. Men Siri har visat sig vara hyfsat lugn med valpen och väljer att ignorera. Så länge Minna inte kommer för att försöka ta maten, då lyfts en läpp upp hos Siri. Än är det allt som har behövts. Men det är inte bara negativt kring de tre. Både igår och idag har Minna försökt leka med dom stora ute på tomten och hon har fått lite svar. Dock så verkar hon bli lite rädd när dom kommer skuttandes, även om det var hon som startade leken från början. Lite mer mod och en lite större kropp så kommer hon nog över det där snart.

Just nu är det inte så mycket träning med den lilla, mer än att hon inte ska hoppa på barnen och såklart bli rumsren. Men givetvis så går jag med henne i koppel varje dag för att vänja henne och lära henne gå med det. Halsbandet tycker hon fortfarande bara kliar så den lilla promenaden man tar inkluderas med ett tiotal stopp när hon ska klia sig efter det irriterande halsbandet hon numera måste ha. Nätterna går bra. Hon sover i en bur. Gnäller hon så tar jag ut henne så hon får kissa och sen sover hon vidare i buren. Hon brukar vakna till när jag måste gå och ta barnen om dom vaknat, så henne tar man i samma veva då. Och så tar Jimmy ut henne innan han åker och jobbar. Då kan det bli lite gnäll från hennes sida sen när han stänger in henne i buren och går iväg. Under dagarna så verkar hennes favoritsovplats vara under soffan, lika bra att passa på innan hon blir för stor för att komma under.

Något som inte rör hundarna nu då. Viktor var iväg på läkarkontroll igår och fick sin 18mån spruta. När han skulle fått den var han lite krasslig så den fick vi skjuta på. Men igår så fick han sticket och det var –inte– populärt. Han blev nöjd sen när jag sa att vi skulle åka bilen och leta traktorer. Just nu har han dille på traktorer. Bussar och lastbilar är också traktorer, och hör sen!  Så var jag också iväg på en sak igår, bara att hålla tummarna nu. Och fröken fräken Cecilia har en gnällig period nu. Ingenting duger, allt är fel och det är bara skit helt enkelt. Blir mycket skrik, tårar och allmänt gnäll från hennes sida numer. Vad säger ni, trots? Nääääää då, vart får ni den idén från?

Det här inlägget postades i - C, - V, - Valp, Träning, Vilddjuren. Bokmärk permalänken.