Mycket träning

Peggys stå träning pass 4
Efter ett bra långt uppehåll så började hon som vanligt med att sitta ner när vi började. Satte sig dessutom ner efter varje klick. Började denna gång med att vänta ut henne.  Vände henne ryggen efter någon minut om hon inte gjorde det jag ville. Vände mig mot henne igen och väntade. Höll på så tills hon gjorde som jag ville. Det tog tid. Såg hur hon tillslut började undra vad det var jag ville. Testade med ligg och sitt vackert men fick bara min rygg vänd mot sig. Tillslut kom hon upp på alla fyra och klick! En godisbit! Vet inte om hon riktigt förstod vad det var jag klickade för, men jag tänker fortsätta på samma sätt nästa gång så får vi se.
Förhållanden: Molnigt. Utomhus.

Uj uj uj. Idag har det varit kämpigt och svettigt minst sagt. Började dagen med ett pass på gymmet med en instruktör. Nu har jag ett träningsprogram att följa. Vissa övningar var kämpigare än andra och kändes efteråt. Främst benövningarna. Låren mer exakt. Märks att det var ett tag sen och att det var muskler man inte använt på länge (eller ofta). Efter en timmes svettande där så for jag vidare till stallet för en privatlektion. Fick rida Zafir. Dressyr givetvis, det är grunden till allt. Och det var kämpigt. Efter några veckors paus så märks det att små detaljer har glömts bort. Benen orkade inte lika mycket (kan ha med gymträningen innan att göra) och sitsen ska vi inte tala om. Faller framåt, sitter inte tungt nog, tappar skänklarna vilket sabbar sitsen ännu mer  Att Zafir dessutom krånglade, tyckte det var jobbigt och hittade på annat för att smita undan hjälpte knappast. Svettigt blev det för oss båda. Han fick en välbehövlig dusch efteråt innan han fick gå ut till kompisarna i hagen.

Det här inlägget postades i - Lydnad, - Min träning, Ridning, Träning, Vilddjuren. Bokmärk permalänken.