Kontakt, tack

Yes, tog idag i blåsten ett pass med Peggy. Vi har nu börjat med att träna in kontakt (eller fokus) där hon ska se på mig (i väntan på ett kommando). Ivrig som hon är så flög hon fram över gräset och satte sig ner framför mig. Strax därefter tittade hon på mig då hon undrade när godiset skulle komma. Jag har sagt det förr men säger det igen, hon gör vad som helst för godis  Varje gång jag flyttade på mig för att vi skulle ta lite paus så flög hon efter mig, hoppade och skuttade och bara väntade på att jag skulle fortsätta. Hon fick ju godis och det är ju det bästa i världen (efter promenad, sova i soffan, mat m.m. Listan är lång för en hund  ) Vi körde några pass och hon var duktig. Det som blir svårt längre fram är att få henne att stå upp och ha kontakt. Försökte först med det men hon skyndade sig fram och satte sig på rumpan innan blicken höjdes. Och väntade jag så satt hon vackert. Vände jag ryggen till rundade hon snabbt mig, satte sig ner och tittade. Så vi kör på sitt- kontakt. När det fungerar så får vi lägga in stå- kontakt längre fram.

Det här inlägget postades i - Lydnad, Träning, Vilddjuren. Bokmärk permalänken.